What your outfit tells about you

Rachel Zoe zei eens: "Style is a way to say who you are without having to speak." Maar wat zouden kledingstukken nu over ons vertellen als ze wel konden praten? De mijne laten weten dat ik graag elegant en vrouwelijk ben, maar ook een heel klein beetje edgy; dat ik een voorkeur heb voor tijdloze kleding met een fashionable accent en dat schoonheid en comfort hand in hand moeten gaan. Ten slotte hecht ik belang aan details: de juiste accessoires zijn essentieel. Het gaat dus allemaal om evenwicht - dat past toevallig ook bij mijn sterrenbeeld: weegschaal. De Nederlandse tekst die bij de foto hoort, vind je onderaan de foto als je op 'Lees meer' klikt.

Rachel Zoe once said: "Style is a way to say who you are without having to speak." But what would your clothing items tell about you if they could speak? Mine show that I like elegant feminine clothing but with a just a hint of edginess; that I prefer to combine timeless classics with more fashionable items and that beauty and comfort are both important to me. Last but least I care about details: the right accessories are essential. It's all about balance - which coincidentally is in sync with my star sign: Libra.

© a fashion girl

Een tijdloze blazer
Een klassieke getailleerde blazer maakt een look meteen stijlvol. Het is een gemakkelijke manier om een outfit met casual of stoere elementen moeiteloos chiquer te maken.

Groentinten en zachte materialen
De groene sjaal en top maken de strenge zwarte look speelser en jeugdiger. De zachte materialen (zijde en katoen) maken het geheel ook vrouwelijker.


Metalen manchet-armband
Ik hecht belang aan details. De kleur van de armband past bij de metalen details van de sjaal en de handtas.

(Namaak) Leren legging
Ik wil me niet té schattig kleden, dus voeg ik graag een ietsje stoerder element toe aan mijn outfit. Maar het geheel moet stijlvol en elegant blijven. Ik opteerde hier voor een legging in namaakleer dat er echt uitziet. Alhoewel ik normaal natuurlijke stoffen verkies, hecht ik ook belang aan onderhoudsgemak. Deze legging mag ik zelf wassen: heel handig.

Tim Van Steenbergen pumps
Zelfs wanneer ik weet dat ik 4 km zal moeten wandelen, draag ik pumps. Ik zal dan geen cocktail-schoenen aandoen, maar comfortabele hoge hakken. Ja, ik ben een beetje ijdel, maar not gek. Deze schoenen zijn echt heel gemakkelijk om in te wandelen. Ik heb een aantal mooie ballerina's maar ik ben het niet meer gewend om mezelf 8 cm kleiner te zien.

Reacties

Populaire posts