Tried & tested: how to loosen and tighten clip on earrings

© a fashion girl

Een paar maanden geleden kocht ik bij tweedehandswinkel Ann-vers een paar prachtige Chanel-oorclips. Jammer genoeg deden ze na amper twee uur al pijn en had ik 's avonds - nadat ik ze toch koppig een dag ingehouden had - zelfs een blaartje op een van mijn oren. Reden genoeg om de oorbellen niet meer te dragen en meteen de verklaring waarom iemand ze had weggedaan. Ik overwoog zelfs ze terug naar de tweedehandswinkel te brengen om ze op mijn beurt te verkopen. Misschien zouden er mensen met dunnere oren zijn die ze wel konden dragen. (Dat was trouwens de eerste keer dat ik mijn oren te dik vond - andere lichaamsdelen hebben die zelfkritiek al veelvuldig gekregen.) Maar de oorbellen waren te mooi om meteen op te geven. Dit weekend besloot ik eindelijk eens online een oplossing te zoeken - en YouTube bracht raad.

A few months ago I bought a beautiful pair of Chanel clip ons in second hand store Ann-vers. Sadly they started hurting my ear after only two hours of wearing them. In the evening - after I stubbornly had kept them in for a whole day - there was even a little blister on one of my ears. Reason enough not to wear those earrings again, and at the same time the explanation why someone decided to sell them. I even considered returning them to the second hand store to sell them myself. Maybe there would be people with 'thinner' earlobes who could actually stand wearing them. (By the way that was the first time ever I thought of my earlobes as too 'fat' - whereas other parts of my body have been subject to that criticism more than once.) But the beauty of the earrings prevented me from taking that course of action. This weekend I finally searched for a solution online and I found one on YouTube.


© a fashion girl
***
Het enige 'werkmateriaal' dat ik gebruikt heb.
***
The only 'tool' I usedIk ging eerst aan de slag met de video 'How to loosen clip on earrings' van Eternal Collection. Mijn clips hebben een zogenaamde 'petal'-sluiting. In plaats van een schroevendraaier klemde ik een haarspeldje van H&M tussen de clips (ik klemde een zijde van een geopend haarspeldje tussen de oorbel-sluiting) waarmee ik aan de slag ging volgens de werkwijze in de video. Het werkte perfect. Té perfect, ik sloeg de raad die in de video gegeven werd immers in de wind en maakte de clips té los.

First I followed the instructions in the video 'How too loosen clip on earrings' by Eternal Collection. My clip ons have a so-called petal clasp. Instead of using a screwdriver I used a H&M hairclip to loosen the closure following the procedure as described in the video (I inserted one side of the opened hairclip between the clasp). It worked perfectly. Too perfectly, since I threw cuation to the wind and loosened the clasp too much. Even though the video warned me not to.
Tijd voor video nummer 2 van Eternal Collection ' How to tighten clip on earrings'. Ook dit werkte perfect, al was het een heel fijn werkje om de clips uit elkaar te halen en weer in elkaar te steken. Geduld is essentieel. Ik gebruikte trouwens geen vork, ik drukte gewoon zachtjes met mijn vinger op de clip.

Time for video number two, also by Eternal Collection, 'How to tighten clip on earrings'. This one also worked like a charm. It was a very delicate work to pry open the clip and to reassemble them after that. Patience is key. By the way: I didn't use a fork, just pressed the clasp lightly with my fingers.Na de clips losser en vaster gemaakt te hebben, was ik eindelijk tevreden over het resultaat. Tijd voor de ultieme test. Zaterdag droeg ik de clips maar liefst 11 uur zonder pijn en blaren. Missie geslaagd. Natuurlijk voel je bij clips altijd een zekere druk - zeker na een aantal uur - anders zouden ze gewoon uitvallen. Ook zie je een deukje in je oor nadat je ze uitdoet. Maar deze keer had ik geen pijn.

After loosening and tightening the clip ons, I was happy with the result. Time for the ultimate test. Saturday I wore the earrings for more than 11 hours without experiencing any pain - and without getting any blisters. Mission accomplished. Of course you always feel a certain pressure when wearing clip ons - especially after a few hours - otherwise they would just fall off. Also there is an impression in your earlobes after taking them off. But this time it was painless.

© a fashion girl
***
Blij met mijn oorbellen!
***
Happy wearing my clip on earrings!

Een laatste raad: doe alles voorzichtig en druk nooit te hard op de clips/oorbellen - je wil ze niet stukmaken.

One final piece of advice: do everything very carefully and don't apply too much pressure on the earrings/clasps - you don't want to ruin them.

Reacties

Populaire posts