It's getting hot...don't sweat in your clothes with Vichy

De temperaturen zouden deze week moeten oplopen. Eindelijk weer zon! Dat andere z-woord, zweten, spreekt me heel wat minder aan. Naast de vervelende geurhinder, is zweet voor fashionista's ook een aanslag op hun kleren. Gele vlekken, kleding met een geurtje aan die meteen in de wasmand belandt/naar de droogkuis moet...er zijn leukere dingen. Getuige ook onderstaande cartoon. Maar gelukkig heb ik een oplossing gevonden die voor mij werkt.

The temperatures should be soaring this week. Finally the sun will come out again! I do not like that other s-word though: sweat. Apart from the obvious smell issue, for fashionistas sweat is also an attack on their clothes. Yellow stains, smelly clothes that are immediately redirected to the laundry bin or the dry cleaner's. It's a harsh reality. The cartoon below illustrates this problem. But luckily I've found a solution that works for me. 

© 2013 Heleen & Mieke 

Ik geloofde voorheen niet zo in deo's. Ik moet zeggen dat ik ook niet veel last had van zweetgeurtjes. Deo's clashten met mijn parfum, maakten vlekken op mijn kleding (omdat ik de deo niet liet drogen) en leken me niet minder te doen zweten. Maar aangezien ik iets meer begon te zweten (Is dat door het ouder worden? - The horror!) besloot ik deo nog een kans te geven in de vorm van Vichy's 'anti-transpiratie deodorant spray 48h anti-witte en gele vlekken'. Een mond vol, maar het werkt!

I didn't use to believe in deodorants. I have to say I didn't really had a problem with sweat odour either. Deodorants clashed with my perfume, stained my clothes (granted, because I didn't let them dry before getting dressed) and generally didn't seem to make me sweat less. But since I started sweating a little bit more (Is that due to ageing? - The horror) I decided to give deodorants another chance. I tried Vichy's '48 Hour 'No-Trace' Anti-Perspirant Deodorant'. A mouthful, but it works!


© Vichy

Ik koos de spray-versie en doe de deo iedere avond nadat ik me gewassen heb en voor ik ga slapen op. Zo krijgt hij ruim de tijd om te drogen. In principe zou hij 48 uur moeten houden, maar dat heb ik nog niet getest. 24 uur is alvast geen probleem. De voordelen:
  • De spray ruikt alleen even bij het opdoen maar is daarna geurloos.
  • Hij werkt zeker 24 uur lang (48 uur volgens Vichy maar dat heb ik dus nog niet getest).
  • De deo maakt geen vlekken op mijn zwarte of witte kleding.
  • Ik zweet bijna niet meer, bij een inspanning of wanneer het erg warm is, zweet ik een heel klein beetje (veel minder dan voorheen) en dat zweet ruikt helemaal niet en - heel belangrijk - maakt geen vlekken op mijn kleding.
  • De spray irriteert mijn huid niet.
Minpunten kan ik niet bedenken. Een aanrader, dus! De deo bestaat ook in roller-versie.
Klik hier om de Vichy-website te bezoeken.

I chose the spray version and use the deodorant every night after having washed myself. That way it has ample time to dry. It should work for 48 hours, but I haven't tried that yet. It definitely works for 24 hours straight. The advantages:
  • The spray only smells a little when putting it on. The fragrance soon disappears.
  • It certainly works for 24 hours (according to Vichy for 48 hours but I havent't tried that).
  • The deodorant doesn't stain my black or white clothes.
  • I almost don't sweat at all anymore. Granted, when I make a physical effort or when it's very hot, I do sweat a little, but a lot less than before and the sweat is odourless. And -very important - it also doesn't stain my clothes.
  • The spray doesn't irritate my skin.
Only advantages! I can highly recommend this product. It is also available as a roll on.
Click here to visit the Vichy website.

Reacties

Populaire posts