DIY bow project: the result!


picture: a fashion girl

Vorige week gaf ik jullie al een voorsmaakje van mijn DIY-project en deze week is het helemaal afgewerkt. Twee jaar geleden werd ik tijdens een shoppingtripje in Parijs verliefd op een T-shirt van Lanvin. Jammer genoeg weerhield het prijskaartje me van een aankoop. Het was een eenvoudige witte iets lossere T-shirt met een zijden laagje erover en allemaal strikjes in grosgrain-lint (een dik geribbeld lint waarmee vroeger een band rond hoeden werd gemaakt). Ik kon het T-shirt echter niet uit mijn hoofd zetten en nu, twee jaar later, heb ik er zelf een versie van gemaakt (zonder het zijden laagje - zo goed ben ik niet) . Hieronder leer je hoe je het zelf kan doen.

Last week I already gave you a taste of my DIY-project and this week it is completely finished. Two years ago I fell in love with a Lanvin T-shirt during a shopping spree in Paris. Unfortunately the price was an obstacle. It was a simple white slightly loose T-shirt with a silk overlay and a lot of bows in grosgrain-ribbon ( a thick ribbed ribbon in earlier days used mostly around hats). I couldn't get the T-shirt completely out of my head and now, two years later, I made my own version (without the silk overlay - I'm no sewing wonder). Below I'll tell you how.picture: a fashion girl

Eerst en vooral heb je natuurlijk een T-shirt nodig. Ik koos voor een wit, maar natuurlijk is elke kleur mogelijk. Daarnaast heb je grosgrain-lint nodig, garen, een naald, een schaar en een lintmeter...en veel geduld. Zorg dat je genoeg lint hebt, en koop wat reserve. Ik maakte 12 strikjes in verschillende grootte van gemiddeld 23 cm (12 * 23 = 276 cm). Ik kocht breed en smaller lint, maar ik heb alleen het brede lint gebruikt. Voor de Antwerpenaars: ik haalde het lint bij De Zijdeworm, een authentiek winkeltje in de Vrijheidstraat 4 in Antwerpen. www.dezijdeworm.tv

First and foremost you need a T-shirt of course. I chose a white one, but of course any colour is possible. You'll also need grosgrain ribbon, yarn, a needle, scissors and a tape measure...and a lot of patience. Make sure you buy enough ribbon, and buy a little extra. I made 12 bows of different length of average 23 cm (12*23 = 276 cm). I bought both wide and narrow ribbon, but I only used the wide ribbon. For those from Antwerp: I bought the ribbon at De Zijdeworm, an authentic store in the Vrijheidstraat 4 in Antwerp. www.dezijdeworm.tv


picture: a fashion girl

Toen begon ik strikjes te maken. Ik maakte er 3 grotere (totale lengte benodigd lint voor eentje 26 cm), 7 iets kleinere (totale lengte benodigd lint voor eentje 21 cm), 1 kleintje (totale lengte benodigd lint 15 cm) en 1 heel kleintje (totale lengte benodigd lint 11 cm). Omdat ik stevige strikjes wilde die niet meteen uitrafelen, naaide ik eerst de zijkanten om. Daarna naaide ik beide kanten samen, en naaide het midden samen om een strikje te maken.

Then I started making bows. I made 3 bigger bows (total length of ribbon needed for one bow 26cm), 7 slightly smaller (total length of ribbon needed for one bow 21 cm), 1small bow (total length of ribbon needed for 15 cm) and 1 very small bow (total length of ribbon needed 11 cm). Because I wanted the bows to be strong enough so that they wouldn't unrafel, I first reinforced both sides by sewing them. Then I sewed both sides together, and sewed the middle to make a bow.

picture: a fashion girl

picture: a fashion girl
picture: a fashion girl

picture: a fashion girl

picture: a fashion girl

picture: a fashion girl

picture: a fashion girl

picture: a fashion girl

picture: a fashion girl

Nadat ik 12 strikjes had gemaakt, spelde ik ze vast op het T-shirt om een patroon te kiezen. Daarna maakte ik de strikjes los en naaide ik ze één voor één op het T-shirt. Het eenvoudigst is om het strikje vast te houden met het dikke middelste deel en ze langs de binnenkant van het T-shirt vast te naaien. Check tussendoor aan de goeie kant of alles er nog mooi uitziet.

After making 12 bows, I pinned them on the T-shirt to choose a pattern. Then I unpinned them and sewed them on the T-shirt one by one. The simplest way to do this, is to hold onto the ribbon on the thickest middle part and sew them on while holding the T-shirt inside out. Check regularly on the right side to make sure everything looks good.


picture: a fashion girl

picture: a fashion girl

picture: a fashion girl


Na een zevental uren werk was mijn T-shirt klaar. En ik ben heel tevreden met het resultaat. Meer fotootjes volgen.

After a good seven hours my T-shirt was finished. And I am very happy with the result. More pictures will follow.

picture: a fashion girl

picture: a fashion girl

picture: a fashion girl

picture: a fashion girl

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts