Valentina: love on first ...smell

Mijn favoriete parfum (Deci Delà van Nina Ricci) wordt jammer genoeg niet meer geproduceerd. Al hoop ik nog steeds dat het Ricci-huis van gedachten zal veranderen...

Ondertussen ben ik op zoek geweest naar een nieuwe geur die me 100% kan bekoren...en met Valentina heb ik hem eindelijk gevonden! Meesterparfumeur Francis Kurkdjian zegt dat een parfum zoeken is zoals de liefde van je leven zoeken...en ik denk dat ik die parfumgewijs nu weer gevonden heb. Nu alleen de echte liefde van mijn leven nog vinden!
Valentina werd bij Ici Paris XL voor de feestdagen verkocht in een mooi koffertje met parfum en bodylotion. Het koffertje doet denken aan een oudewets juwelenkistje. Als je je nu naar de parfumerie rept, kan je het waarschijnlijk ook nog vinden.


foto: a fashion girl

foto: a fashion girl


Het parfum is geïnspireerd door Italië, in het bijzonder door Rome. Valentina is tegelijk fris en zoet, en delicaat en sterk. Het past dus perfect bij het nieuwe - iets stoerdere en jongere - imago van modehuis Valentino. Ontwerpers Maria Grazia Chiuri en Pier Paolo Piccioli geven het romantische merk immers een iets modernere toets door onder andere strikjes en kant te combineren met studs.

Valentina is een creatie van meesterparfumeurs Olivier Cresp en Alberto Morillas.
- topnoten: bergamot van Calabrië, witte Alba-truffels
- middennoten: sinaasappelbloesem van Amalfi, jasmijn, tuberoos, wilde aardbeien
- basisnoten: cederhout, vanille, amber

De campagne vertelt het verhaal van Valentina (Freja Beha Erichsen), een jonge aristocrate in Rome, die haar formele verjaardagsfeestje ontvlucht om haar verjaardag te vieren met haar vrienden in de straten van Rome. Let op de prachtige Valentino-jurk die ze daarbij draagt.

Het flesje is geïnspireerd op de couture-collectie van Valentino met drie roosjes in kenmerkende Valentino-kleuren.

Reacties

Populaire posts