Ring-SOS: ringverkleiners - ring snuggies

Als 'splurge' kocht ik dit eindejaar eindelijk een ring van Chanel - dat stond al lang op mijn verlanglijstje.

foto: a fashion girl
My end of year splurge...love it!


Toen ik de ring probeerde in de winkel, paste hij perfect aan mijn middelvinger. Toen ik hem echter de dag nadien droeg, zat hij bijna vast en zwol mijn middelvinger op...met moeite kreeg ik de ring gelukkig nog uit *oef*. Voor mijn ringvinger was de ring jammer genoeg te groot. Even vreesde ik dat ik mijn nieuwe ring niet meer zou kunnen dragen - Chanel verkleint immers geen ringen uit deze collectie.


foto: a fashion girl
Too big :-(

Gelukkig vond ik op het internet info over ringverkleiners: kleine plastic buisjes die je rond je ring kan schuiven en waardoor de ring dus kleiner wordt. Ik stond er wel wat sceptisch tegenover, maar wou het toch proberen.


foto: a fashion girl
De oplossing: een ringverkleiner oftewel 'ring snuggy'.Eén probleem: waar ze te kopen? Op verschillende Amerikaanse sites worden ze aangeboden, maar ik hou er niet zo van te betalen met credit card op kleinere sites...een beetje gezonde internet-achterdocht.

Na even zoeken, ontdekte ik echter dat de ringverkleiners gewoon te koop zijn op de Antwerpse Meir bij Claire's (Meir 45). Ze dragen daar de naam 'ring snuggies' en je kan ze kopen in een pakketje van 5 van verschillende grootte (voor zo'n 5 euro).  Je vraagt best wel even hulp aan de winkeldames om ze te vinden want tussen alle juweeltjes vallen de ringverkleiners niet op.

Ringverkleiners zijn ook online te bestellen bij 't Assortiment, een Belgische site waar je via overschrijving kan betalen. De tien ringverkleiners die je daar kan kopen zijn allemaal van hetzelfde formaat (iets groter).

foto: a fashion girl

Voor héél brede ringen zijn ringverkleiners niet geschikt. Simpelweg omdat je ze niet rond de ring krijgt.  Met mijn ring lukte het net. Zoals je ziet, gaat de ring snuggy bij mijn iets bredere ring achteraan niet helemaal dicht (wat normaal wel het geval is). De snuggy blijft echter ook goed op zijn plaats zitten wanneer hij niet helemaal sluit, dus ook zo kan je hem perfect gebruiken.


foto: a fashion girl


Wanneer je de ring aanhebt, voel je de snuggy niet zitten en heb je er helemaal geen last van. Je ziet het ook amper, dus esthetisch ook perfect.

Reacties

Populaire posts