My 2011 DIY-project: lace sweater inspired by Jason Wu

Eerst en vooral: een heel gelukkig nieuwjaar voor al mijn lezers. Als eerste post in dit nieuwe jaar  - buiten mijn te late wekelijkse quote dan toch - zal ik jullie mijn do-it-yourself-project (DIY) tonen waar ik de laatste maand van het jaar aan gewerkt heb.

foto: a fashion girlDit najaar ontdekte ik de collectie van ontwerper Jason Wu. Ik was zeer onder de indruk van de kanten applicaties die zijn collectie een elegante uitstraling geven. Onder andere de grijze trui met zwarte kanten stroken op de mouwen vond ik prachtig. Jammer genoeg kostte deze schoonheid ruim 1000 euro...*slik*.  Net als andere bloggers (check out: a Pair & a Spare) raakte ik geïnspireerd en ging ikzelf aan de slag.

Stap 1: de materialen
Eerste taak: een trui en kant vinden. De trui spotte ik snel bij Uterqüe voor 100 euro. Mooie zwarte kant vinden was moeilijker...Uiteindelijk vond ik wat ik zocht bij Stoffen Janssens in Gent. Zij verkopen onder andere de stoffen van Valentino en Chanel. Een andere leuke DIY-tip: koop 1 meter van een supermooie stof en maak je eigen sjaal: makkelijk en uniek! De kant kostte me 55 euro.

Stap 2: the work
Daarna ging ik aan het werk. Eerst moest ik de kantstroken uitknippen. Een secuur werkje waarvoor je een fijne schaar nodig hebt met een scherpe punt.

foto: a fashion girl

Daarna begon het echt grote werk: vier kantstroken op de mouwen van mijn trui naaien. Ik spelde de stroken vast en naaide ze met kleine steekjes vast.

foto: a fashion girl

Voordat ik de stroken op de mouw vastmaakte, naaide ik de uiteindes van de stroken om. Nadat de stroken op de mouw waren genaaid, plooide ik de uiteindes aan de hals en onderaan de mouw dubbel vooraleer deze ook vast te maken.

Het hele werk kostte me ruim 20 uur en ik begon te begrijpen waarom de originele trui zo duur was... Met fijne materialen werken vraagt gewoon ongelofelijk veel tijd en moeite. Op bepaalde momenten wilde ik opgeven en de trui gewoon tijdens de solden kopen...maar ik ben blij dat ik heb volgehouden.

Stap 3: het resultaat
Ik ben heel tevreden met het uiteindelijke resultaat. Wat vinden jullie ervan?

foto:  a fashion girl
  


foto: a fashion girl
 


foto: a fashion girl


De trui past trouwens perfect bij mijn nieuwe Chanel-ring (my end-of-year-splurge). Ik had zoveel geld bespaard met de trui zelf te maken, dat ik mezelf iets extra's gunde :-)
foto: a fashion girl

Reacties

Populaire posts