Shopping is a sport - A fashion girl is a contributing editor for AFF magazine!


© AFF

Shoppen is een sport, dat blijkt uit het artikel dat a fashion girl schreef voor het magazine van Antwerp Fashion Festival (AFF)! Onderaan deze post kan je het artikel lezen. Je kan het magazine vinden in alle deelnemende winkels. http://antwerpfashionfestival.com/Participants.html

Wist je trouwens dat a fashion girl in samenwerking met AFF een echte fashion cartoonzoektocht organiseert? Je kan een heel leuke goodiebag en een originele 'a fashion girl'-cartoon in posterformaat winnen! Lees er hier alles over.Scroll down for the English version.

©AFF©AFF

Het artikel - Sporten op hoge hakken in Antwerpen
In 2013 is Antwerpen officieel een jaar lang Europese sporthoofdstad. De Scheldestad is daarnaast ook al jaren de ongekroonde shoppinghoofdstad van België. En die twee passen perfect samen want eigenlijk is shoppen ook een sport...echt. Ik verwacht een paar gefronste wenkbrauwen bij deze uitspraak, dus verblijd ik jullie graag met een argumentatie. Lees en oordeel (met een flinke knipoog) waarom shoppen een sport is.
 • Shoppen vraagt een fysieke inspanning.
 • Je wandelt heel wat kilometers af, al dan niet op hoge hakken om de moeilijkheidsgraad te verhogen.
 • De sporadische kasseien in Antwerpen zorgen nog voor een extra hindernis.
 • Shoppingtassen kunnen heel zwaar zijn - zo worden ook je armspieren getraind.
 • Tijdens het passen van complexe kledingstukken neem je soms de moeilijkste yoga-houdingen aan.
 • Het vraagt enig talent of enige oefening om een mooi resultaat te behalen. Trainen is de boodschap.
 • Je kan een competitie-element toevoegen, bv. de beste koopjes, de mooiste outfit...
 • Het maakt endorfines vrij.
 • Het verbrandt calorieën. Volgens recent onderzoek wel 15 000 op jaarbasis.
 • Het vraagt inschattingsvermogen om geen fouten te maken.
 • Het kan zowel individueel als in groep beoefend worden.
 • Er zijn professionals (personal shoppers bv.) en amateurs.
 • Er is nu zelfs een tweedaags festival in Antwerpen gewijd aan deze sport.
Wanneer de sport in groep beoefend wordt, is er één belangrijke regel naast fair play: diegene die de hoogste hakken draagt, bepaalt het wandeltempo. Wijze woorden van een vriendin van me - die tot dit inzicht kwam toen ze effectief de hoogste hakken droeg.

Na een fysieke inspanning is het uiteraard belangrijk om het vochtniveau op peil te houden. Bij deze sport kan het allemaal wat glamoureuzer en mag het obligate sportdrankje vervangen worden door bubbels of een cosmo - om helemaal het Sex and the City-gevoel op te wekken - in een van de talrijke Antwerpse wijn- en cocktailbars.

Ook de innerlijke mens moet versterkt worden. Al je moet natuurlijk opletten dat de recente aankopen niet te krap gaan zitten. Discipline is cruciaal bij elke sport. Eén macaron (of twee of....neen, stop!) van die beroemde Parijse macaron-tempel Ladurée die sinds kort ook in Antwerpen te vinden is, is alvast mijn favoriete guilty pleasure.

Na deze laatste halte is het definitief tijd om de hakken uit te schoppen en te ontspannen. Bovendien is het nu het ideale moment voor een lichte geestelijke inspanning - een gezonde geest in een gezond lichaam en zo. Ik relax graag met een boek, over mode uiteraard (What did you expect?), in een van de verborgen oases van rust in het stadscentrum. Een boekentip: 'Confessions of a Fashionista' van Angela Clarke. Na het lezen van dit boek heb je meteen inspiratie te over voor een volgende shoppingtrip. Gelukkig duurt het Antwerp Fashion Festival twee dagen! Dus get back in & on your heels en maak je op voor de tweede ronde, want de nieuwe collecties beloven heel wat moois. De sprint naar een fashionable najaar is bij deze ingezet.


In English
Shopping truly is a sport, that is made clear in the article that a fashion girl wrote for Antwerp Fashion Festival magazine (AFF). The long version is only available in Dutch for now - my apologies. Soon also in English! You can read the short version here.You can find the magazine in all participating stores. http://antwerpfashionfestival.com/Participants.html

Did you know that a fashion girl and AFF are organizing a real fashion cartoon treasure hunt? You can win a very nice goodiebag and a poster with an original 'a fashion girl' cartoon. Read all about it here.

Reacties

Populaire posts