Een dagje Parijs met een personal shopper, deel 2: Le Marias

In het najaar van 2012 bracht ik een dagje in Parijs door met personal shopper Eléonore Chedeville die mij en enkele andere blogsters de geheime adresjes van een echte Parisienne deed ontdekken. Eerder schreef ik al deel 1 over de wijk Saint-Germain-des-Prés. Daarover kan je hier alles lezen. Nu - na veel te lang te hebben gewacht - kan je hieronder alles over onze namiddag in Parijs lezen in de wijk Le Marais.

Saint-Germain-des-Prés - de eerste wijk die we aandeden - is eerder een luxe shoppingwijk, Le Marais is wat hipper. Je vindt er veel multimerken-boetieks zoals bv. Shine met onder andere een selectie Marc by Marc Jacobs, Carven, See by Chloé... Ook bij French Trotters vind je een selectie aan merken zoals MM6, Le Mont Saint Michel, Opening Ceremony, Acne en de handtassen van Jérôme Dreyfuss, de man van Isabel Marant.foto: a fashion girlOok zijn er enkele winkels van typische Franse merken te vinden in Le Marais, zoals Oxyde. Hier vond ik geheel onverwacht een nieuwe zwarte winterjas. Ik was daarnaar op zoek, want mijn huidige zwarte winterjas is langzamerhand aan vervanging toe. Als er iets is wat ik heel moeilijk vind, is het op zoek gaan naar een nieuwe basic als je tevreden bent van de oude. Deze nieuwe jas was dan ook een heel leuke ontdekking. Oxyde is een goed adresje om kwaliteitsvolle basics te vinden aan een heel redelijke prijs.


foto: a fashion girl
foto: a fashion girl
 
foto: a fashion girl


foto: a fashion girl

In de boetiek Violette et Léonie kan je tweedehands kleding die zo goed als nieuw is vinden. Schoenen van Miu Miu lonkten vanuit de etalage.


foto: a fashion girl


Valentine Gauthier heeft een eigenzinnige visie op mode. Ze trekt zich niets aan van de heersende modetrends en -kleuren en doet haar eigen ding, mét succes. Haar ontwerpen roepen een cosy gevoel op. In deze boetiek kan je ook een boek kopen om de stijl van een Parisienne te doorgronden.

foto: a fashion girl

 
foto: a fashion girl

 
foto: a fashion girl


Les Prairies de Paris is een eigenzinnige boetiek. Als je hier binnengaat, zie je geen kleren. Het gelijkvloers is immers opgevat als een galerie. Toen wij er waren hingen er werken van kunstenaar Thomas Lélu met grappige leuzen. In de kelderverdieping vind je echter heel draagbare maar originele kleren van ontwerpster Laetitia Ivanez.foto: a fashion girl
foto: a fashion girl
foto: a fashion girlAcne Studios kennen we hier in België natuurlijk ook, maar het interieur van de winkel in Parijs is een bezoekje waard.

foto: a fashion girl


Merci is een geweldige conceptstore waar je vanalles en nog wat vindt: van kleding en juwelen over verzorgingsproducten en boeken tot een toetsenbord in hout en interieurspullen. Er is ook een gezellige koffiehoek. Neem rustig de tijd om deze winkel te ontdekken, want hij beslaat heel wat vierkante meter.


foto: a fashion girl
foto: a fashion girl

 
foto: a fashion girl

De winkel van Stella Cadente heeft een origineel tunnelvormig en vrolijk gekleurd ontwerp. Je vindt er frivole lingerie, kleding en parfum.


foto: a fashion girl

Natuurlijk zijn er in Le Marais ook adresjes met lekker eten. Zo zijn er de soesjes van Popelini, uniek in Parijs en overheerlijk. Verder is er fondeur en chocolat, Jacques Genin - zeg nooit zomaar chocolatier tegen een fondeur en chocolat ;-). Daar vind je naast chocolade ook karamelsnoepjes om van te smullen. Er is een koffiebar waar je ter plaatse kan genieten. Als lunchadresje raadde Eléonore ons Le Marché des Enfants Rouges aan. Het is een overdekte markt waar je goedkoop en lekker kan eten aan verschillende stalletjes. Ze zei ons dat het een adres was dat zelfs veel geboren en getogen Parijzenaars nog niet ontdekt hebben. Het is geen bistrootje waar je lang blijft hangen, maar zeker een aanrader als je op zoek bent naar een snelle lunch en een grote variatie (Italiaans, Japans...). Het eten haal je af aan de standjes en eet je aan de voorziene tafeltjes en stoelen. De naam verwijst naar het weeshuis dat hier vroeger was waarvan de kinderen een rood manteltje droegen als uniform .

foto: a fashion girl
Popelini

 
foto: a fashion girl
Jacques Genin

Les adresses

Shine
175, Rue de Poitou 175
Parijs


French Trotters
128, Rue Vieille du Temple
Paris
http://frenchtrotters.fr/


Oxyde
24, rue de Poitou
Paris
http://www.oxyde.fr/


Violette et Léonie
27, rue de Poitou
Paris
http://www.violetteetleonie.com/


Valentine Gauthier
58, rue Charlot 58
Parijs
http://www.valentinegauthier.com/


Les Prairies de Paris
23,  rue Debelleyme
Paris
http://www.lesprairiesdeparis.com/


Acne Studios
3, rue Froissart
Paris
http://www.acnestudios.com/


Merci
111, boulevard Beaumarchais
Paris
http://www.merci-merci.com/


Stella Cadente
102, Boulevard Beaumarchais
Paris
http://www.stella-cadente.com/


Popelini
29, rue Debelleyme
Paris
http://popelini.com/


Jacques Genin
133, rue de Turenne
Paris
http://jacquesgenin.fr/


Le Marché des Enfants Rouges
39, rue de Bretagne 
Paris
http://www.mairie3.paris.fr/mairie03/jsp/site/Portal.jsp?document_id=11632&portlet_id=969
http://www.lestaminetdesenfantsrouges.com/Met de Thalys naar Parijs
Ik ga bij voorkeur met de Thalys naar Parijs. Na amper twee uurtjes vanuit Antwerpen en 1,5 uur vanuit Brussel ben ik je in Parijs en kan je al deze adresjes ontdekken. Meer info op www.thalys.com .

Reacties

Populaire posts