My fashionable 2012

Het einde van het jaar komt nu wel heel dichtbij. Hieronder nog even een overzicht van mijn persoonlijke modejaar 2012.


Kleur van het jaar
Officieel mag 'tangerine' of mandarijnrood dan wel de kleur van 2012 zijn, voor mij was het hot pink. Een jurkje, sjaal en topje in die kleur zijn dit jaar in mijn kleerkast beland, hieronder kan je het jurkje zien. Meer foto's vind je hier.


foto: a fashion girlOntmoeting van het jaar
Dit jaar heb ik zowel stylist Jani als fenomeen Astrid Bryan ontmoet, beide waren heel vriendelijk en keurden mijn outfit goed. En ok, ik heb toevallig twee keer dezelfde aan...maar wel met andere schoenen ;-) Hier lees je meer over mijn ontmoeting met Jani en hier over mijn ontmoeting met Astrid.


foto: a fashion girl

foto: a fashion girlNieuwe winkel van het jaar
Rio in Gent is voor mij zeker de nieuwe winkel van het jaar. Voor het eerst kan je de juweeltjes van onder andere Alexander McQueen (<3 the skulls) en Yves Saint Laurent nu ook in ons land vinden (voor zover ik weet toch) naast andere accessoires zoals handtassen van eerder genoemde merken en nog veel meer. Eigenares Christina is supervriendelijk, kortom: een aanrader!
http://www.riostore.be/

foto: Rio


foto: Rio

foto: Rio


Parfum(s) van het jaar
Mijn favoriet bleef dit jaar Valentina van Valentino maar werd aangevuld met La Petite Robe Noire van Guerlain - met dank aan de vriendin die me het staaltje gaf want ik ben niet snel geneigd nieuwe parfums uit te proberen.
foto: Valentino

 
foto: Guerlain


Mode-event(s) van het jaar
Het leukste mode-event van het jaar vond ik de Fashionista's Closet Sale waarbij modemeisjes Tiany Kiriloff (Belmodo), Anne Poelmans (Elle), Virginie Morobe (designer March 23), Delphine de Somer (designer DDS), Caroline Verdonck (eigenares Cosi Cosi) en Emma Gelaude (myfashionblog.be) hun 'afdankertjes' verkochten. Maar het woord afdankertjes doet hun prachtige spullen geen eer aan. Ik sloeg er mijn slag en tikte er onder andere deze schoenen op de kop, meteen de hoogste die ik ooit in mijn bezit heb gehad (13 cm). Normaal gezien koop ik geen echt 'onpraktische' schoenen, maar aan deze kon ik niet weerstaan omdat het een koopje was en ze er gloednieuw uitzien. Ook een zijden blouse van Tara Jarmon voor 10 euro en een zijden sjaal van V&R voor 15 euro belandden in mijn winkelmandje. De (gratis) lekkere cocktails, warme drankjes en het dans-onderonsje van Pieter Loridon en Natalia maakten het geheel af. Ze mogen me zeker terug verwachten op de volgende editie in februari 2013!foto: a fashion girlOok de Nacht van het Zoute was weer de moeite, met dank aan het leuke gezelschap (en de regenboog).

foto: http://www.closeups.be/
Boek van het jaar
Het modeboek van het jaar is voor mij het tweede boek van The Sartorialist. Ik houd ervan om inspiratie op te doen en de korte tekstjes te lezen. Zijn visie over 'effortless chic' is helemaal juist.foto: Scott Schuman

Qua fashion-fictie vond ik dan weer Southern Charm van Tinsley Mortimer...wel charmant. Het verhaal heeft niet heel veel om het lijf en de goede afloop is niet echt een verrassing maar het is een leuk modeverhaaltje.

jacket design: Jackie Seow
jacket illustration: Yoco
publisher: Simon & Schuster


Schoenen van het jaar
Het leer van deze Lanvin-schoenen (dank je wel solden!) is zo zacht dat het lijkt alsof ik op wolkjes loop...en dat op 11 cm hoogte. De felle kleur maakt er de perfecte eyecatcher van bij een sobere outfit.


foto: a fashion girl


Nagellakje van het jaar
Nagellak is nog steeds een hot mode-accessoire en dit jaar vond ik het perfecte kleurtje voor mij: Stormy Weather van Deborah Lippmann (in Antwerpen verkrijgbaar bij Parfuma).foto: a fashion girl


Trend van het jaar
Ik blijf fan van allerlei soorten kraagjes. Het is geen nieuwe trend, maar hij bleef wel overeind in 2012. Verder ben ik helemaal gewonnen voor een statement-necklace(een klein beetje verwant met het kraagje eigenlijk): een eenvoudige outfit krijgt een boost dankzij een opvallende ketting. En ook leren T-shirts en rokjes (not to be worn together) kunnen op mijn goedkeuring rekenen. Last but not least: volumineuze rokjes blijven een topfavoriet. Vandaar ook een van mijn favoriete outfits van het jaar hieronder.

foto: a fashion girl

Reacties

Populaire posts