Een dagje Parijs met Thalys, deel 1: Saint-Germain-des-Prés

Thalys bood mij en een aantal andere bloggers de unieke gelegendheid om het Parijs van de echte Parisiennes te leren kennen. Op amper 1.22 uur reisden we van Brussel naar Parijs waar een Parijse personal shopper, Eléonore Chedeville, ons opwachtte.

Zij leidde ons langs de adresjes waar de Parisiennes gaan winkelen. En die deel ik graag met jullie op mijn blog. We deden twee Parijse wijken aan: Saint-Germain-des-Prés en Le Marais. We vertrokken aan Gare du Nord. Meestal neem ik meteen in het station de metro, dus het was leuk dit statige gebouw ook eens van buiten te bekijken. Al blijft Antwerpen Centraal mooier ;-)

Vandaag kunnen jullie lezen over de eerste wijk: Saint-Germain-des-Prés.


foto: a fashion girl


In Saint-Germain-des-Prés vind je de adresjes van up-and-coming ontwerpers zoals Aurélie Bidermann en gevestigde waarden zoals Hermès. Ook Le Grand Magisin, Le Bon Marché bevindt zich hier. De eerste winkel die we bezochten was Ralph Lauren - niet meteen een Parijse designer, maar het gebouw waarin deze winkel gehuisvest is, is op en top Parijs en de moeite van het bezoeken waard. Onze gids én personal shopper Eléonore vertelde ons dat de boetiek een Hôtel Particulier is. Dit betekent dat het hele gebouw toebehoort aan één eigenaar - in dit geval Ralph Lauren. Het is een prachtig herenhuis mét authentieke liften. Elke etage is ook ingericht als een herenhuis met zetels en interieurelementen. De kerstversiering hing er nu al. De bovenste etage met de jeans-collectie vertoont een stijlbreuk met de rest van het 'Hôtel' en doet aan een western denken. Kortom, bezoek deze winkel voor de unieke ervaring om een echt Parijs herenhuis te bezoeken en je te vergapen aan de grandeur.

foto: a fashion girl
de patio in de Ralph Lauren store


Daarna trokken we de wijk in en passeerden we het allereerste en enige winkeltje van Aurélie Bidermann. Ik begeerde al langer de kanten armband van deze juwelenontwerpster op Net-a-Porter en nu dat ik hem in het echt gezien heb, ben ik verliefd. De verschillende laagjes maken er een kunstwerkje van. De verkoopster wist me te vertellen dat er binnen een tweetal maanden een kleinere versie wordt gelanceerd. Ik vrees dat ik dan echt verloren ben...De armband bestaat in wit, geel en roze goud.


foto: a fashion girl


foto: a fashion girlVlakbij bevindt zich de boetiek van Ela Stone. Deze juwelen zijn wat goedkoper dan die van de voorgaande winkel en kenmerken zich door een stoer en theatraal kantje.


foto: a fashion girl


Vervolgens leidde Eléonore ons langs een up-and-coming Parijse ontwerper: Alexis Mabille. Hij kiest voor vrouwelijke silhouetten met veel strikjes. Eléonore vertelde ons dat hij de nieuwe 'chou chou' is van de Parisiennes.

foto: a fashion girl

foto: a fashion girl

foto: a fashion girl

foto: a fashion girl

foto: a fashion girl


Hermès behoeft geen introductie meer in modeland, maar de boetiek in Parijs die gehuisvest is in een voormalig zwembad misschien wel. De etalages van deze winkel tonen steeds verrassende werelden. Nu was er een hele dierentuin te zien. Binnen in de winkel is het zwembad nog duidelijk te herkennen. De vloer doet denken aan de bodem van een zwembad en de grote houten constructies verwijzen naar druppels. Je kan er alles kopen: van Hermès-kleding en -schoenen tot een Hermès-lineaal en een Hermès-fiets. Voor wie stiekem iets wil kopen bij Hermès maar een beperkt budget heeft: er is ook een prachtige bloemenwinkel in het pand.foto: a fashion girl

foto: a fashion girl

foto: a fashion girl

foto: a fashion girl

foto: a fashion girl

Van al dat winkelen, krijg je wel honger. Bij La  Pâtisserie des Rêves kan dat opgelost worden. Het lekkers hier doet niet alleen kleine kinderen het water in de mond lopen. Ik kocht er een zakje klassieke guimauves die op de tong smolten...mmm. Dit wordt een vaste stop in Parijs!

foto: a fashion girl

foto: a fashion girl


We passeerden ook bij Brand Bazaar, dat vlakbij Le Bon Marché ligt. In deze winkel vind je allerlei merken: Carven, See by Chloé, Sonia by Sonia Rykiel, Stella Forest, Paul&Joe Sister, Repetto, MM6 by Maison Martin Margiela...én nog veel meer. Je zou dit winkeltje zo voorbij lopen want het ziet er een beetje rommelig uit. Dat komt vooral door het gigantische aanbod, de kleren hangen heel dicht bij elkaar en je moet goed zoeken. Maar het kan de moeite lonen. Eléonore vertelde dat dit ook een van de hotspots van echte Parisiennes is.

Daarna gingen we ook even binnen bij Le Bon Marché. Net als Lafayette is dit één van Les Grands Magasins in Parijs. Eléonore vertelde ons dat de winkel zich onderscheidt van de andere door het aanbod van designers. Naast grote namen bieden ze ook meer nichemerken en collecties van beginnende ontwerpers aan. Ik spotte er de collectie van Dice Kayek - one to watch.


Lunchen deden we bij Les Parisiennes. Ik koos voor een steak tartaar en een chocoladetaart met caramel fudge. Dit adresje is de stijlvolle en moderne interpretatie van een Parijse bistro: fashion meets tradition. Het is er ook heerlijk rustig en er hangt een gemoedelijke sfeer.

foto: a fashion girl

foto: a fashion girl

foto: a fashion girl


foto: a fashion girl

foto: a fashion girlLes adresses

Ralph Lauren
173, Boulevard Saint-Germain
Paris
http://www.ralphlauren.com/


Aurélie Bidermann
55 bis, de rue des Saints-Pères
Paris
http://aureliebidermann.com/


Ela Stone
79, rue des Saint-Pères
Paris
http://www.ela-stone.com/


Alexis Mabille
11, rue de Grenelle
Paris
http://www.alexismabille.com/


Hermès
17, rue de Sèvres
Paris
http://www.hermes.com/


La Pâtisserie des Rêves
93, rue du Bac
Paris
http://www.lapatisseriedesreves.com/


Brand Bazar
33, rue de Sèvres
Paris
http://www.brandbazar.fr/


Le Bon Marché
24, rue de Sèvres 
Paris
http://www.lebonmarche.com/


Les Parisiennes
17, avenue de la Motte Picquet
Paris

Reacties

Populaire posts