Shopping tips: the basic rules

Er zijn veel verlokkingen tijdens een dagje shoppen, maar aan welke geef je het best toe en aan welke niet? Ik hanteer tegenwoordig twee basisregels tijdens het winkelen - al zijn uitzonderingen toegelaten.

Regel 1
Is het kledingstuk dat je wil kopen mooier dan wat je op dat moment draagt of is het mooier dan de stukken die je al hebt? - Indien het antwoord neen is, laat het dan hangen in de winkelrekken. Je gaat dan toch eerder kiezen om de stukken te dragen die je al hebt, en niet om het nieuwe stuk aan te doen.

=> uitzondering: als het kledingstuk even mooi is dan wat je draagt/hebt en het een andere stijl is of als het een basic is waarvan je best een reservestuk mag hebben. Als een basic waar je van houdt versleten is en je moet dan op zoek naar een vervangstuk vind je nooit iets (persoonlijke ervaring!). Dus better safe than sorry

Regel 2
Kan je het kledingstuk combineren met wat je al hebt? Als het antwoord neen is, eens te meer in de winkel laten hangen!

=> uitzondering: het is een statement piece waarrond je een hele nieuwe look kan opbouwen (let op dat het echt zo is en dat je deze uitzondering niet als een excuus gebruikt!)

Reacties

Populaire posts