MoMu viert tiende verjaardag met gratis bezoek voor iedereen


foto: MoMu
Op vrijdag 21 september viert het MoMu zijn 10de verjaardag. Bezoekers kunnen die dag gratis naar de expo 'Madame Grès. Sculpturale Mode'. Hier kan je alles over de prachtige expo lezen.

Begin jaren 2000 had Antwerpen naam gemaakt als modestad dankzij onder andere het succes van de Zes van Antwerpen en volgende generaties van ontwerpers die internationaal naam maakten. Ook de groeiende professionalisering en internationalisering van de modeafdeling van de Antwerpse Academie was een belangrijke factor. Dit vormde de ideale voedingsbodem voor de oprichting van het ModeMuseum, kortweg MoMu.

Met het museum wilde het provinciebestuur een antwoord geven op de groeiende vraag naar een permanente en publieke aanwezigheid van mode in de stad en naar de creatie van een landelijk expertisecentrum. Het MoMu werd een ‘thuis’ voor mode, een plek waar mode gearchiveerd, bestudeerd en naar een breed publiek ontsloten kan worden.

Al tien jaar lang kiest het MoMu voor dynamiek met steeds wisselende tentoonstellingen. Bij elke nieuwe expo wordt uitgegaan van een totaalverhaal dat niet enkel kledingstukken toont, maar ook een volledige context: de diverse inspiratiebronnen van de ontwerper, verbanden met andere kunstdisciplines, enzovoort.

Kaat Debo, directeur MoMu: "Wij zijn ontzettend trots dat we in 10 jaar tijd uitgegroeid zijn tot een internationaal gerespecteerde speler. Dit vertaalt zich in een steeds groeiende, wereldwijde belangstelling en bijzonder mooie bezoekersaantallen. Zowel voor onze werking in Antwerpen, als voor de tentoonstellingen waarmee we op reis gingen naar o.a. Tokyo, London, München en Istanbul. Dat we gewaardeerd worden door ontwerpers en modehuizen in binnen- en buitenland kunnen we afleiden uit de enthousiaste reacties op onze bruikleenaanvragen en de steeds toenemende schenkingen voor onze collectie."

Lees meer over het MoMu op mijn blog via deze link.

Praktisch
MoMu 10 jaar
vrijdag 21 september
van 10 tot 18 uur
MoMu - ModeMuseum Provincie Antwerpen, Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen
Gratis toegang tot de tentoonstelling 'Madame Grès. Sculpturale Mode' en een attentie voor iedere bezoeker.
www.momu.be

Reacties

Populaire posts