Bal costumé in MoMu tijdens MuseumnachtRechts: Pierretteverkleedkostuum, ca. 1900 Collectie Jacoba de Jonge J268, Illustratie: Sebastiaan Van Doninck

Museumnacht Antwerpen vindt dit jaar plaats op zaterdag 4 augustus. Vanaf 19 uur kan iedereen vrijuit binnen- en buitenlopen voor een alternatief museumbezoek. De Antwerpse musea tonen hun collecties en tentoonstellingen, maar organiseren ook heel wat bijzondere activiteiten.

Het MoMu - ModeMuseum Provincie Antwerpen speelt hierop in met de tentoonstelling 'Een Leven in Mode. Vrouwenkleding 1750-1950. Uit de collectie van Jacoba de Jonge'. Aan de hand van historische japonnen en accessoires uit de omvangrijke historische kledingcollectie van de Nederlandse verzamelaarster Jacoba de Jonge wordt een beeld geschetst van de relatie tussen mode-ideaal en werkelijk gedragen kleding. Lees hier meer over de expo.

Wie droomt er niet van om gekleed te gaan in de kostuums van achttiende-eeuwse figuren als Marie-Antoinette of Madame de Pompadour? Al in de negentiende eeuw waren dit soort jurken de geliefde verkleedkostuums op bals costumés. Samen met  Diesel Black Gold en RA brengt het ModeMuseum deze sfeer terug tot leven met een uniek en magisch bal costumé. Modieuze maskers, aangepaste muziek en setting (i.s.m. the Moodstudio) en een opstelling van historische maskeradejurken maken het feest compleet. Voor de zoetekauwen zijn er overheerlijke macarons.


Praktisch
 • Museumnacht Antwerpen, zaterdag 4 augustus, 19.00 - 01.00 uur
 • MoMu - ModeMuseum, Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen
  • Expo 'Een leven in Mode' | vanaf 19.00 uur, gratis op vertoon van een ticket voor Museumnacht
  • Bal Costumé | vanaf 21.00 uur, in de hal van het ModeMuseum, gratis met masker
   music by Pop Rules, Jay and Soehindro
   'special cake entertainment' by Miss Suzon
   cocktails by RA Kitchen
   set design by the Moodstudio
   macarons by Bakkerij Lucas, Knokke
 • www.museumnacht.be
  www.momu.be

Reacties

Populaire posts