Louve: Parijse elegantie met een moderne snit

foto: Louve
SILK ACETATE STRAPLESS DRESS
   959 euro


Vorige week ontdekte ik het Parijse merk Louve. Het combineert de klassieke Parijse elegantie met een hedendaagse snit.

foto: Louve

Ontwerpster Laure Guérard, die nog voor Vanessa Bruno heeft gewerkt, pakt voor de winter 2012/2013 uit met een eerste eigen collectie waarin vrouwelijkheid aan de hand van een hedendaagse snit op een heel andere manier benaderd wordt.

Het creatieproces van Laure Guérard is gebaseerd op drie sterke principes.  Zij wil geen bestaande vormen opnieuw uitvinden maar laat de vorm uit de materie ontstaan. Verder verlegt zij de grenzen van het patroon door de stof rond het lichaam tot zijn recht te laten komen. Ten slotte gaat ze op zoek naar minimale couture en creëert kledij ze uit een stuk en een enkel patroonstuk.

foto: Louve

foto: Louve

De snit is een toonbeeld van artistieke en intellectuele creatie waarbij moderne hulpmiddelen uitstekend van pas komen en de pure couturetraditie soms een helpend handje toesteekt. Resultaat van dit alles is een combinatie van doorgedreven raffinement en uitgepuurde vormen. De stukken vallen soepel rond het lichaam.

foto: Louve

foto: Louve


Jurken worden gecombineerd met een short, pantalons doen het uitstekend bij een rok en de associatie van kledij en lingerie lijdt tot een aangehouden spanning tussen gekleed en ontkleed.
Avontuurlijke amazone, stripteaseuse, vrijgevochten geest, romantisch of vlijmscherp, de Louve-vrouw geeft blijk van een nonchalante en delicate sensualiteit. Haar figuur komt tot zijn recht, geciseleerd en minimaal tegelijk, gemodelleerd door de fusie van stof en lichaam.

foto: Louve

foto: Louve


http://www.louve-paris.com/
Ik laat jullie snel weten waar deze collectie te koop zal zijn!

Reacties

Populaire posts