And the winner of the Triumph Inspiration Award is...

Tijdens de finale van de Triumph Inspiration Award toonden afgelopen donderdag vijf jonge Belgische ontwerpers hun unieke interpretaties van het thema 'Dragons & Butterflies'. De jury, onder leiding van stiliste Lien Degol, besliste wie de Belgische driekleur tijdens de internationale finale te Shanghai mag verdedigen.

foto: Triumph Inpsiration Award 2012
Michiel Aerts

 
De eerste prijs - én dus ook het ticket naar Shanghai -ging naar Michiel Aerts van de Stedelijke Academie van Sint-Niklaas met zijn ontwerp 'Fallen Angel'.  Zijn reactie: “Super! Ik zie deze prijs écht als mijn grote kans! En natuurlijk ga ik winnen in Shanghai…”


>
foto: Triumph Inpsiration Award 2012
Laurence Matthys


Laurence Matthys, modestudente 'lingerie en korsetterie' aan het vormingsinstituut Syntra West te Roeselare, mocht met haar ontwerp  'Ma Petite Fantaisie' de Persprijs 2012 in ontvangst nemen. Haar reactie: "Dat Belgische modejournalisten en stylisten mijn ontwerp het origineelste vinden, is gewoon ongelofelijk!  Lingerie ontwerpen is écht mijn ding én deze prijs betekent voor mij nog een extra stimulans".


foto: Triumph Inpsiration Award 2012
Alice Topaert

Alice Topart, studente aan het Atelier Lannaux te Brussel, kaapte de publieksprijs weg. Haar ontwerp 'FlyGon' kreeg de meeste voorkeursstemmen tijdens de online voting. Haar reactie: "Geweldig! Ik vind het geweldig dat zoveel mensen mijn ontwerp het mooist vinden."

Ontdek de vijf deelnemende ontwerpen hier.


Triumph Inspiration AwardTriumph Inspiration Award is toe aan zijn vijfde editie. Via deze modewedstrijd geeft Triumph jonge ontwerpers de kans met hun werk internationaal door te breken. Het thema dit jaar: ‘Dragons & Butterflies’. Michiel Aerts, de winnaar van de Belgische finale, ontvangt niet alleen 1000 euro, hij krijgt ook het ticket voor de internationale finale van de Triumph Inspiration Award tijdens de modeweek in Shanghai. Daar maakt hij kans op 15 000 euro en een eigen 'limited edition'-collectie.  www.triumphinspirationaward.com

Reacties

Populaire posts