A fashion girl swapt (niet) en geeft haar mening in Het Nieuwsblad Magazine

foto: a fashion girl
Ready to swap.

Eind januari trok ik richting Antwerpen om het nieuwe swap-event Fashion-Swapping (http://fashionswapping.be/) uit te proberen. Het basisconcept: kleding die nog in goede staat is, maar die je niet meer draagt, ruilen voor andere kleding. De laatste jaren doe ik veel minder miskopen, maar ik heb er toch een paar in mijn kast hangen.


foto: a fashion girl
Schoenen van Karen Millen en Miu Miu - ze passen me gewoon niet goed.


Dit leek me een goede mogelijkheid om mijn miskopen kwijt te raken en er zelf iets leuks aan over te houden. Er bestaan al wel andere swapping-events maar daar had ik nooit aan deelgenomen omdat je niet kan kiezen wat er met je kleding gebeurt wanneer er geen 'swap' is. Aangezien zich onder mijn miskopen stukken van Valentino en Bruno Pieters bevinden, wou ik toch een zekere zeggenschap behouden.


foto: a fashion girl

foto: a fashion girl


Fashion-Swapping leek veelbelovend. In realiteit vertoonde het concept toch enkele schoonheidsfoutjes, onder andere wat betreft de controle over wat er met jouw kleding gebeurt. Wanneer iemand je kleding koos en je vond zelf geen leuke stukken, was je jouw eigen kledingstukken toch kwijt. Geen enkele eerste editie is natuurlijk perfect - hopelijk worden de mindere kanten opgelost in de toekomst. Maar alvast één goede raad wanneer je voor de eerste keer naar een bepaald swapping-event gaat: neem enkel kleren mee waarvan je het echt niet erg vindt dat je ze kwijt bent, zelfs wanneer je er niets voor terug krijgt. Ik heb niets geruild, maar was mijn kledingstukken gelukkig ook niet kwijt omdat ik snel terug inpakte. Daarna ging ik met mijn swap-genote sushi eten en window-shoppen bij Hospital en Clinic: toch nog een geslaagde middag.


foto: a fashion girl
Het topstuk: een REDValentino-jas van 150 punten.

Tijdens Fashion-Swapping vroeg Stefanie Van den Broeck van Het Nieuwsblad naar mijn mening. Vorig weekend verscheen het artikel over haar eigen swap-ervaring in Het Nieuwsblad Magazine. Fotograaf Wim Daneels nam een foto van mij en mijn 'topstuk': een jas van REDValentino die maar liefst 150 'swappunten' waard was. En dat terwijl op de website staat dat een stuk maximaal 10 'swappunten' krijgt. Hieronder zie je het artikel - mij zie je op de derde pagina. Je kan het ook lezen op de website: klik hier.


copyright/bron: Het Nieuwsblad Magazine
tekst: Stefanie Van den Broeck
foto's: Wim Daneels

copyright/bron: Het Nieuwsblad Magazine
tekst: Stefanie Van den Broeck
foto's: Wim Daneels

copyright/bron: Het Nieuwsblad Magazine
tekst: Stefanie Van den Broeck
foto's: Wim Daneels

Reacties

Populaire posts