A fashion girl met een paar kilo's minder en zonder make-up

A lot has changed compared to some months ago...my weight and my eyesight.

Eerst en vooral, mijn gewicht:  ik vertelde jullie al dat ik wat wou afvallen om weer in mijn kleren te passen (die blogpost kan je hier lezen). En dat is gelukt.! Op amper twee maanden tijd ben ik zo'n 6,5 kilo kwijt en passen alle kleren in mijn kleerkast weer - zoveel keuze, geweldig!

Hier zie je mijn gewichtsverlies met een rokje uit mijn 'dikkere' periode. Dat ga ik deze week binnenbrengen bij de kleermaker. Idee hierachter: wanneer ik geen kleren heb voor wanneer ik dikker ben, ga ik het niet meer zo ver laten komen. Let's hope it works!

foto: a fashion girl


foto: a fashion girl

Hierboven zie je me trouwens zonder make-up (echt helemaal niks) en met haar dat een week niet gewassen is *slik*. Niet mijn normale doen, maar ik heb er een goede reden voor.

Naast mijn gewicht is er nog iets veel belangrijkers veranderd. Ik heb een lasik-operatie laten doen in UZ Leuven en kan eindelijk na 20 jaar weer scherp zien! Ik heb 16 jaar contactlenzen gedragen omdat ik mezelf niet mooi vind met bril. Ik weet het, het is een fashion-accessoire geworden en ik kan het mooi vinden bij anderen, maar niet bij mezelf.

Door de sterkte van mijn glazen werden mijn ogen veel te klein en bovendien is het niet leuk wanneer je altijd iets moet dragen (moeten is nooit leuk). Ten slotte is een zicht dat gecorrigeerd wordt met bril niet hetzelfde als een natuurlijk zicht. Contactlenzen imiteren perfect een normaal gezichtsvermogen, maar bij een bril kan je bv. niet vanuit je ooghoeken kijken.

Kortom redenen genoeg om lasik te laten doen nadat ik een maand geleden weer problemen had met mijn lenzen. Dat neemt niet weg dat ik bang was voor de operatie. Vandaar ook dat ik de laatste weken minder aan mijn blog gewerkt heb - a little bit much preoccupied!

De operatie zelf was in 10 minuutjes gedaan en was volledig pijnloos. Op de terugweg van Leuven begon de verdoving echter uit te werken en deden mijn ogen erg pijn. Net alsof er shampoo in zat - maar dat gevoel dan voor een paar uur. Ik had een kalmeringspilletje gekregen waarvan ik normaal zou slapen, maar dat werkte niet. Gelukkig trok de pijn na een paar uur weg en tegen de avond voelden mijn ogen normaal. De volgende dag was geweldig: wakker worden met goed zicht!

Nu zijn mijn oogjes aan het herstellen en dat betekent het volgende:
- veel oogdruppeltjes gebruiken om mijn ogen te bevochtigen
- minstens twee weken geen oogmake-up (Maar om zeker te zijn, ga ik een maand geen make-up dragen. Ik mag immers een maand niet in mijn ogen wrijven en mascara verwijderen gaat gewoon niet zonder een beetje te wrijven. Geloof me, ik heb het in de twee weken voor de operatie geprobeerd!)
- een week mijn haar niet wassen. Ik mocht mijn haar de eerste week na de operatie wel wassen maar mocht absoluut geen zeep in mijn ogen krijgen. Aangezien ik een weekje verlof had genomen na de operatie, heb ik dus gewoon mijn haar niet gewassen. Better safe than sorry!

Mijn haar ga ik echter vandaag wel wassen, byebye vettige lokken! De oogmake-up moet nog even wachten.

foto: a fashion girl
Make-upless *slik*

Reacties

 1. Super interessant om te lezen over je lasik operatie! Wil het ook al heel lang laten doen, maar durf de stap nog niet zetten om concreet een afspraak met de oogarts te maken :-)

  Momenteel voer ik een onderzoek naar het verband tussen aankoopgedrag van kledij, en lezen van modeblogs. Willen jullie me helpen door mijn enquête in te vullen? Thanks! :-) --> http://thesistools.com/eline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb er ook héél lang over getwijfeld, omdat het zo eng is dat ze je ogen opereren. Maar ik kreeg te vaak last van mijn lenzen (twee keer per jaar is al veel voor mij :-)). En aangezien je in principe niet je hele leven lenzen kan dragen, moest ik gewoon de knoop doorhakken.

  Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb, is echt super om weer te kunnen zien. Is wel belangrijk dat je een goede dokter hebt en dat de operatie met beste apparatuur wordt uitgevoerd. Ik kan het UZ Leuven aanbevelen.

  Als je er nog vragen over hebt, mag je me altijd een mailtje sturen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oei, ben je niet iets te veel vermagerd?? ofwel is het gewoon de foto die doet lijken alsof je extreem mager bent. Een beetje rondingen mogen gerust!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wees gerust: ik ben nog rond en gezond genoeg hoor :-) Ik heb nog frietjes, pasta...gegeten, alleen niet meer gesnoept.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts