The Hunger Games: Capitol Couture - een fashion-kijk op de meest gehypte trilogie van het moment

The Hunger Games-trilogie van Suzanne Collins mag dan wel fashionable zijn, in die zin dat de boeken erg 'in' zijn en de eerste verfilming binnenkort uitkomt. Maar boeken over mode kan je het niet noemen.

Dus hoewel ik erg van de boeken genoten heb, was ik niet geneigd er iets over te schrijven op mijn modeblog. Dat veranderde echter toen in aanloop naar de film (eind maart) de website http://capitolcouture.pn gelanceerd werd. Op deze website worden mode- en lifestyleverhalen gebracht uit het Capitool.

foto: http://capitolcouture.pn

Het verhaal van The Hunger Games
"Wat is het Capitool?" is waarschijnlijk de eerste vraag wanneer je de boeken niet gelezen hebt. Het verhaal van The Hunger Games is het volgende: in een toekomstwereld leven de mensen in Panem, dat bestaat uit het Capitool (de hoofdstad) en 12 districten. Die districten zijn ooit in opstand gekomen tegen het Capitool en hebben toen verloren. Om de districten aan hun gehoorzaamheid te herinneren en een toekomstige opstand te voorkomen, organiseert het Capitool elk jaar The Hunger Games. Voor deze spelen moet elk district een jongen en een meisje tussen 12 en 18 afvaardigen. Deze 24 jongeren, de zogenaamde tributen, moeten tegen elkaar strijden in een kunstmatige arena op leven en dood tot er één winnaar overblijft. De strijd wordt uitgezonden op tv en wordt zo een reality-show. Wanneer het zusje van Katniss Everdeen voor de 74ste Hunger Games wordt opgeroepen, neemt Katniss haar plaats in en wordt ze één van de 24 tributen.

Capitol Couture
In het decadente Capitool is mode en lifestyle heel belangrijk. De tributen krijgen zelfs stylisten toegewezen om hen te presenteren voor de eigenlijke spelen beginnen. De website http://capitolcouture.pn/ geeft ons een kijkje in de etiquette en stijl van het Capitool-volkje. Van gouden eyeliner en nagellaktips tot hot items van Rodarte en McQueen: het staat allemaal op de site.

De site is vooral een leuke extra voor wie de boeken gelezen heeft, die ik trouwens van harte aanbeveel! Het zijn de beste boeken die ik in lange tijd gelezen heb. Dus waar wacht je op: ga naar Amazon, de boekenwinkel of de bib en haal The Hunger Games-trilogie in huis. Je kan de boeken nog net uitlezen vooraleer de eerste film uitkomt!

Reacties

Populaire posts