Diamonds for Valentine's Day

Wie nog op zoek is naar een valentijnscadeau, kan schitterende diamanten juwelen kopen op de e-shop van het Belgische bedrijf Baunat. Afgelopen vrijdag brachten ikzelf en een aantal internationale bloggers uit Duitsland, Spanje en Italië een bezoek aan Baunat. We bezochten het diamantmuseum, een authentiek zetters-atelier en de kantoren van Baunat waar we talloze prachtige diamantjuwelen konden bewonderen.

foto: website Baunat

Baunat staat voor 'Beauté Naturelle'. De filosofie van het merk is dat echte schoonheid en natuurlijke charme van binnenuit komen en het resultaat zijn van innerlijk evenwicht en puurheid. Baunat verkoopt diamantjuwelen grotendeels online. Slechts een klein deel wordt verkocht via de showroom van het merk in Antwerpen. Door de focus te leggen op de e-shop toont Baunat zijn innovatieve en moderne kant. En door online te verkopen, besparen ze op winkelinrichting, personeel...Daardoor kunnen ze hun juwelen aan scherpe prijzen aanbieden.

Dat innovatieve kantje komt ook naar boven met de designcollectie. Naast klassieke juwelen biedt Baunat immers ook een hedendaagse interpretatie van klassieke diamantjuwelen aan. Ontwerpers zoals Wouters & Hendrix werken hieraan mee.

Hieronder zie je mijn persoonlijke favorieten uit de designcollectie.


foto's: Baunat
Van links naar rechts: Licio collection by Elisa Schepens - Solé collection by Elisa Schepens - Médaillon d'Anvers collection by Wouters & Hendrix - Le Paradis collection by Wouters & Hendrix


Een van de grootste uitdagingen van e-commerce is volgens mij klantvriendelijke leveringen. Leveringen vinden immers bijna altijd plaats tijdens de kantooruren, waardoor er dan iemand thuis moet blijven om de bestelling in ontvangst te nemen. Vaak is het echter onduidelijk wanneer de bestelling juist aankomt waardoor dat moeilijk te organiseren is. Baunat speelt hierop in door zelf kosteloos de juwelen te verzekeren die worden opgestuurd en door de klant telefonisch te laten weten wanneer de levering verwacht wordt.

foto: website Baunat


Naast innovatie is er ook een flinke dosis traditie en authentieke ambacht bij Baunat. Zo worden de diamanten bv. gezet door een echte klassieke vakman. In zijn kamertje dat je zo enkele decennia terug in de tijd meeneemt, plaats deze man de diamanten in een stevige zetting. Het gezang van Pavarotti en klassieke muziek zorgden voor een extra touch tijdens ons bezoek aan zijn atelier.


foto: a fashion girl

foto: a fashion girl

foto: a fashion girl

foto: a fashion girl


Na ons bezoek aan het atelier legde een van de oprichters van Baunat ons uit hoe diamanten beoordeeld worden. De vier C's zijn hierbij van belang: carat, colour, clarity en cut. Carat duidt het gewicht van de diamant aan, clarity staat voor de zuiverheid (de imperfecties in de diamant), colour uiteraard voor de kleur en cut voor de slijpwijze. Baunat kiest voor de beste kwaliteit van diamanten die de consument kan onderscheiden. Dit houdt in dat er wel diamanten zijn met een grotere clarity en een wittere kleur dan degene die Baunat gebruikt, maar dat je dat verschil niet met het blote oog kan onderscheiden. Op aanvraag kan Baunat deze diamanten met een grotere clarity en wittere kleur wel gebruiken, maar dan gaat het echt om investeringen.


foto: a fashion girl
Rechts zie je de  VS2 clarity - G colour: deze kan de consument niet onderscheiden van de diamanten met een grotere zuiverheid en wittere kleur.
Links zie je de SI1 clarity - H colour: wanneer je de twee diamanten naast elkaar legt, zie je dat deze diamant iets minder straalt en wat geler van kleur is.
Wanneer je de diamanten afzonderlijk zou zien, zou je het echter moeilijk hebben te zeggen welke je voor je hebt. Prijs-kwaliteit is héél belangrijk bij Baunat. Het bedrijf wil de beste kwaliteit diamanten aan de beste prijs aanbieden.

Nadat we wat hadden bijgeleerd over diamanten, mochten we de collecties van Baunat bewonderen én passen. Hieronder zie je mij met een ring uit de Ouverture collection by Wouters & Hendrix ter waarde van 8942 euro. Jammer genoeg mocht ik de ring niet mee naar huis nemen ;-)

foto: a fashion girl

foto: a fashion girl

foto: website Baunat


Onderstaande drie-in-één-ring uit Le Paradis collection van Wouters & Hendrix is echt helemaal mijn ding. Je kan de drie ringen trouwens ook apart kopen.

foto: a fashion girl

foto: a fashion girl

foto: a fashion girl


De 'cut', de manier waarop een diamant geslepen is, is ook erg belangrijk. Een goed geslepen diamant schittert zelfs in een donkere kamer omdat hij het licht perfect reflecteert. Met een speciaal apparaatje kan je een diamant in 3D bekijken. Bij een perfect geslepen diamant valt dan het zogenaamde 'hearts and arrows'-patroon op.

foto: a fashion girl
Moeilijk te fotograferen, de arrows zie je beter dan de hearts.


Dat bloggers van diamanten houden is op onderstaande foto duidelijk.


foto: a fashion girl


Bij Baunat hadden ze echter goed begrepen dat bloggers ook van cupcakes houden. De cakejes van Patty Cake uit de Nationalestraat waren zalig om naar te kijken én om te eten.


foto: a fashion girl


Na een interessante dag kregen we nog een lekker diner aangeboden in het Zuiderterras. Thanks Julie, Delphine en Stephanie om ons zo goed te ontvangen!


foto: a fashion girl

foto: a fashion girl

Mijn eerdere blogpost over Baunat kan je hier lezen: http://www.afashiongirl.be/2011/11/baunat-diamonds-meet-fashion.html
De website van Baunat: www.baunat.com

Reacties

Populaire posts