Rive droite et rive gauche

Ook dit jaar stond mijn traditionele bezoek aan Parijs in januari op het programma. Erheen reizen deed ik in stijl in de eerste klas van Thalys. Eens je gewend bent aan de comfortabele en ruimere stoelen in eerste klas, is het moeilijk om weer over te schakelen naar tweede klas...

Gelukkig had ik een valabel excuus: de goedkopere promotickets voor tweede klas waren uitverkocht, maar voor eerste klas waren er nog beschikbaar. Daardoor werd een reis in eerste klas goedkoper dan in tweede. Zeg nu zelf: dan ga je toch voor eerste klas! Een tip: check altijd de prijzen in eerste en tweede klas wanneer je online Thalys-tickets boekt.


foto: a fashion girl
Het resultaat van een shopping spree in Parijs.


Tijdens mijn bezoek aan Parijs trad ik in de voetsporen van Gossip Girls Blair (de mondaine rive droite) en Serena (de kunstzinnige rive gauche).

Eerste halte: Tuileries op de rive droite. Dit is al sinds jaar en dag de eerste plaats die ik in Parijs bezoek. In de buurt vind je onder andere: Colette, Marc by Marc Jacobs, Pierre Hermé, Chanel...en nog veel meer.

foto: a fashion girl
De Chanel-boetiek in de rue Cambon. Coco Chanel had een appartement op de derde verdieping van nr. 31.

Ik had op de site van Chanel een prachtige cuff-armband gezien. Die probeerde ik in de rue Cambon. Jammer genoeg was hij te groot. Voor mijn shoppingbudget was dit echter wel goed nieuws. Anders had ik daarna enkel nog kunnen loungen in de Parijse cafeetjes (ook niet slecht).

Een bezoekje aan de Chanel-boetiek is een must voor iedere fashionista. Zelfs al koop je er niets, het is de moeite waard. Je kan er trouwens ook de make-up en parfums van Chanel kopen, als je toch per se met een Chanel-winkeltasje wil buiten komen. Ik ontdekte dat er solden zijn bij Chanel (tot -50%). Wie dus op zoek is naar een origineel Chanel-jasje aan een iets kleinere prijs, kan in januari en juli terecht in de winkels van het merk.

Daarna ging het richting rive gauche, naar de boetiek van Carven.

foto: a fashion girl


Carven werd al opgericht in 1945. Sinds de voormalige Givnechy-ontwerper Guillaume Henry enkele seizoenen geleden het creatieve roer overnam, is het merk weer supertrendy en gewild door fashionista's. De prijzen zijn nu nog zeer redelijk (bv. 500 euro voor een jasje, vanaf 200 euro voor een jurkje...). Sinds 2011 heeft Carven een eigen boetiek. Het is een klein winkeltje in de rue Saint-Sulpice. En menig fashionista heeft de weg ernaar al gevonden. Terwijl ik er was, kwam een continue stroom van modebewuste Parisiennes binnen. Ik vond er een prachtig rokje - van de nieuwe collectie, soldenshoppen lukt me niet altijd goed. De stock is eerder beperkt, maar de vriendelijke verkoopsters verwezen me ook door naar 'le grand magasin' Le Bon Marché, dat nog geen kilometer verder ligt.

foto: a fashion girl
Mijn rokje van Carven. Wanneer ik het draag, is het veel mooier. Een foto volgt nog!


Vlakbij de Carven-boetiek situeert zich dit prachtige decor. Dat is een van de redenen dat ik zo graag in Parijs ben: achter elke hoek vind je er prachtige monumenten, gebouwen...die meteen een glimlach op je gezicht toveren.

foto: a fashion girl


Ten slotte ging het richting avenue Montaigne, een paradijs voor high fashion-addicts: Dior, Gucci, Marni, Chloé...je vindt het er allemaal. Ik kocht er een portefeuille in de Valentino-boetiek. Voor de vriendelijke verkoper was geen moeite te veel. Ik paste er verschillende items uit de wintercollectie (en hij ging meerdere keren op zoek naar de goede maat en alternatieven wanneer die er niet meer was) en bekeek de portefeuilles. Ik koos uiteindelijk voor een nieuwe portefeuille, mijn huidige had niet echt een hoog fashiongehalte. Vanaf nu kan ik in stijl betalen wanneer ik mijn nieuwe Valentino bovenhaal :-)

foto: a fashion girl
De verpakking bij Valentino is geweldig...a little present for myself.

foto: Valentino
Ik kreeg zelf geen mooie foto genomen van mijn fabulous nieuwe portefeuille,
dus ben ik gaan kijken op de site van Valentino.


Natuurlijk kocht ik  - ondanks mijn dieet - ook macarons van Pierre Hermé. Ze zijn iets gedurfder dan die van Ladurée met smaken zoals 'vanille, violette & baies de cassis', crème brûlée, 'orange, campari & pamplemousse confit', 'huile d'olive à la mandarine'.... Gelukkig woon ik niet in Parijs want aan macarons kan ik echt niet weerstaan.


foto: a fashion girlIk kocht ook nog een cadeautje voor een vriendin die een dochtertje gekregen heeft. Maar wat juist moet nog geheim blijven, want ze leest mijn blog ook. Surprise!

foto: a fashion girl


Les adresses
- Chanel, 31 rue Cambon, 75001 Paris, http://www.chanel.com/
- Pierre Hermé, 4 rue Cambon, 75001 Paris, http://www.pierreherme.com/
- Carven, 34 rue Saint Sulpice, 75006 Paris, http://www.carven.fr/
- Le Bon Marché, 24 Rue de Sèvres,75007 Paris http://www.lebonmarche.com/
- Valentino,  17/19 avenue Montaigne, 75008 Paris, http://www.valentino.com/

Reacties

Populaire posts