Kiehl's: huidanalyse en tips voor je haar

Afgelopen donderdag was ik uitgenodigd voor een presentatie van Kiehl's.  Na een drankje en korte uitleg over Kiehl's kregen we een huidanalyse.

Die analyse kan iedereen trouwens in alle Kiehl's-winkels laten doen zonder enige aankoopverplichting. Na de analyse kan je enkele staaltjes van de aangeraden producten vragen zodat je rustig kan uittesten welk product je het best bevalt.

foto: a fashion girl

De analyse
Met twee patches werd het huidtype op mijn wangen en voorhoofd bepaald. Mijn wangen waren normaal terwijl mijn voorhoofd normaal tot vet was  - wat ikzelf ook al verwachtte. Ik had mijn eigen huid dus goed ingeschat.

Daarna werd nagegaan of er voldoende vocht in mijn huid zit. Wat nog iets anders is dan de talgproductie die met de patches gemeten werd. Dit gebeurde door mijn wang lichtjes naar boven te duwen. Wanneer er geen lijntjes verschijnen is het nog goed gesteld met het vochtgehalte in de huid. Gelukkig was dat het geval :-) Blijkbaar is mijn huid in een goede conditie voor mijn 32 jaar.

foto: a fashion girl

Het advies na de huidanalyse
Op basis van deze analyse werden me enkele producten uit het Kiehl's gamma aangeraden. Omdat ik een lichte aanleg voor couperose heb (rode zichtbare adertjes), moet ik erg opletten met crèmes die vitamine A bevatten. Ik leerde dat Kiehl's geen crèmes met vitamine A heeft omdat dit slecht kan zijn voor zwangere vrouwen.

Omwille van mijn gemengde huid gebruik ik het best geen te rijke crèmes. Ook werd rekening gehouden met mijn persoonlijke voorkeur: zo houd ik meer van de textuur van een serum dan van die van een crème. Verder wil ik graag een stralende huid en wil ik preventief werken op de eerste lijntjes (die gelukkig nog grotendeels achterwege blijven). Voor mijn ogen houd ik dan weer wel van een iets rijkere crème.

Hierbij een overzichtje van de producten die me werden aangeraden:
- Yerba Maté Tea Cleanser
- Lotion met calendula en kruidenextract
- Açai damage-repairing serum
- Midnight recovery concentrate
- Abynisse Eye Cream+
- Dermatologist solutions ultra light daily UV defense SPF 50 PA+++

Bescherm je huid tegen de zon met SPF 50
Dit laatste zou trouwens iedereen moeten gebruiken om de huid te beschermen tegen de zon. SPF 50 wil niet zeggen dat je niet meer bruint, het gaat alleen iets trager. Aangezien de zon de grootste oorzaak is van huidveroudering (om nog maar te zwijgen over huidkanker) is het aangeraden deze beschermingsfactor zeker altijd te gebruiken tijdens de warmere maanden. In de winter kan je een iets lichtere SPF gebruiken die eventueel in je dagcrème verwerkt zit. De UV Defense van Kiehl's is heel licht en maakt je huid niet witter. Ideaal om boven je dagcrème te gebruiken in de lente en zomer.

foto: a fashion girl


Tips voor je haar
Na de analyse spraken we met de Europese trainee manager van Kiehl's. Hij gaf me vooral nuttige tips in verband met mijn haar. Voor fijn haar dat snel vet wordt - zoals het mijne - gebruik je het best de Tea tree oil shampoo van Kiehls.

Ook is het een aanrader om niet alleen 's morgens maar ook voor het slapengaan je haar te kammen of te borstelen. Zo verdeel je het talg dat je hoofdhuid door de dag heeft geproduceerd over je haar. Dat komt je haar én je hoofdhuid ten goede.

Ten slotte leerde ik nog dat je op nat haar beter een kam of borstel van plastic gebruikt. Een borstel of kam uit natuurlijk materiaal mag je enkel op droog haar gebruiken aangezien nat haar er door beschadigd raakt. Maandag ga ik dus zeker een plastic borstel kopen! En ik die dacht dat natuurlijk materiaal altijd beter was!


foto: a fashion girl

Njamelicious
Na de presentatie kregen we heerlijke hapjes van Njamelicious: hartige whoopies met geitenkaas, heerlijke puree van zoete aardappel met parmezaankrokantjes en de lekkerste panna cotta die ik al gegeten heb. Meestal vind ik panna cotta te 'plastiekachtig' maar deze was zalig. http://njamelicious.be
Op de bijhorende blog staan ook leuke receptjes.

Reacties

Populaire posts