Gewichtige kledingzaken

Raar maar waar: soms heb ik het gevoel dat ik niets heb om aan te doen. De reden is niet dat mijn kleerkast - en alle rekjes en beschikbare oppervlakken daarrond - niet goed gevuld is. De reden is dat ik zeker de helft van mijn kleren niet kan dragen omdat ik te 'goed gevuld' ben. Er is echter een simpele manier om mijn draagbare garderobe te verdubbelen: vijf kilo afvallen.

Jammer genoeg klinkt deze eenvoudige oplossing moeilijker dan ze is. Nochtans ben ik al twee weken flink van chips en frietjes (mijn twee grootste zondes) afgebleven...maar snel gaat het niet. Geduld is een schone deugd, maar één die ik me waarschijnlijk nooit eigen zal maken.

Jarenlang schommelt mijn gewicht tussen de 53 en *slik* 60 kilo. Kleding kopen doe ik echter vooral wanneer ik op mijn lagere gewicht zit. Want hoe je het ook draait of keert, wanneer je slanker bent, lijken alle kleren mooier te passen. Trinny & Susannah kunnen nog 100 keer zeggen: "It's not about size but about shape!", toch geef ik ze maar gedeeltelijk gelijk. Je kleden naar je figuur maakt veel goed, maar niet alles.

Wanneer ik minder weeg, laat ik dan ook nog eens kleren vermaken die op dat moment te groot zijn. Kwestie van te voorkomen dat ik terug zou aankomen. Maar op de een of andere manier word ik steeds overmoedig. Wanneer ik na een keertje chips eten niets aankom, begin ik stilletjes aan weer in mijn vaste routine van een paar (grote - of course) zakken chips per week te hervallen...tot ik enkel nog pas in de iets ruimere kledingstukken. Wanneer ik meer weeg, smuk ik mijn outfits vooral op met accessoires: riemen, schoenen, juwelen...het zijn dankbare stukken die altijd blijven passen.

Mijn omgeving merkt weinig van mijn schommelende gewicht - blijkbaar kleed ik me echt goed ;-). Ikzelf des te meer: ik voel me minder aantrekkelijk in mijn kleren (en heb dus ook veel minder om te dragen) en - eigenlijk veel erger - ik voel me ongezonder.

Vandaar mijn goede voornemen: ik ga nu eens proberen me echt aan een gezondere levensstijl te houden. Ik eet normaal (pasta blijft op het menu!), snoep niet, gebruik een paar keer per week mijn mini-stepmachine thuis en let één keer per week niet echt op wat ik eet (nog geen frietjes maar bv. wel lekker gaan dineren met familie of vrienden). Ik denk daarbij aan de - toegegeven, een beetje foute - quote van Kate Moss "Nothing tastes as good as skinny feels". Ik wil zeker geen ongezonde uitgemergelde look promoten, maar een beetje op je eten letten, is in onze Westerse cultuur zeker nodig.

Ik hoop dus dat ik binnen een paar weken weer van mijn volledige kleerkast kan genieten én dat ik mijn gezondere levensstijl nu eindelijk eens volhoud. Wish me luck!

Reacties

 1. het gaat er niet om of je nou minder snoept, maar om de hoeveelheden wat je eet. Kijk maar naar hoeveel calorieën je per dag nodig hebt (ongeveer). En dan moet je nog onthouden dat het niet heel raar is als je dehele tijd verandert van gewicht. Doe maar is een BMI test, misschien blijkt daaruit dat je niet een normaal gewicht hebt voor je lengte maar ook dan kan je bedenken dat je nog in de groei bent (?) en je hormonen daar ook een grote rol in spelen. Succes ermee !

  xoxo lotte
  mylifeaslotte.blogspot.com
  (ik volg je )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thanks ladies! In de groei ben ik niet meer op mijn 32ste, al zou ik graag wat groter zijn :-)

  Dat een dagje 'zondigen' per week helpt wel om het vol te houden.

  Ik houd jullie op de hoogte van het resultaat :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts