Stijn Helsen ontwerpt beddencollectie

Meer en meer ontwerpers houden zich ook met het interieur bezig. Denk aan de interieurstoffencollectie Marina Yee for Aristide en aan de lamp Metronome die Tim Van Steenbergen ontwierp voor Delta Light®. Nu is het de beurt aan Limburgse ontwerper Stijn Helsen met maar liefst een beddencollectie. Nog even en modeliefhebbers kunnen hun hele huis aankleden met creaties van Belgische ontwerpers.

foto: Stijn Helsen / Veldeman Group

Stijn Helsen creëerde al op jonge leeftijd een eigen collectie. Bovendien heeft hij gewerkt met Vivienne Westwood, ontwierp hij de mannenlijn van Joseph en werkte hij bij Valentino. Maar hij joeg nog meer ambities na en bracht zijn talent naar Hollywood. Hij werkte aan de kostuums van de hoofdpersonages van Spiderman, Seabiscuit en Pirates of the Caribbean. In 2007 opende Stijn Helsen een concept store in Hasselt. Iemand met veel interesses dus. Zijn core business blijft echter maatpakken en hij kleedde al leden van de koninklijke familie, muzieksterren en acteurs zoals Lenny Kravitz en Keanu Reeves.

Nu breidt hij zijn blikveld nog verder uit. In 2010 ontwierp Helsen al eens een bed. Een jaar later is hij klaar voor het grotere werk met de beddencollectie Stijn Helsen Rooms in samenwerking met Veldeman Bedding. Deze groep heeft veel ervaring met het creëren van matrassen. Gecombineerd met de esthetiek van Stijn Helsen, zorgt dat voor een unieke creatie. Stijns persoonlijke favoriet is het 'Body frame bed'.


foto: Stijn Helsen / Veldeman Group
Purple cross

foto: Stijn Helsen / Veldeman Group
Design SH4U black leather


foto: Stijn Helsen / Veldeman Group
Body Frame - Stijns favoriet


foto: Stijn Helsen / Veldeman Group
Prince de galles

foto: Stijn Helsen / Veldeman Group
SH signature candy dolor

foto: Stijn Helsen / Veldeman Group
SH signature stripes

foto: Stijn Helsen / Veldeman Group
Black leather folding screen


Het belang van een bed volgens Stijn Helsen en Veldeman Bedding
Zowel de beddencollectie van Stijn Helsen als zijn kleding worden gekenmerkt door de aandacht voor details (naden in opvallende kleuren, knopen die de aandacht trekken, voeringen in een contrasterende kleur...) en een voorliefde voor kunst, meer bepaald kleurrijk modernisme.

Mensen brengen gemiddeld 1/3 van hun leven in bed door en hechten meer en meer belang aan cocooning. Daarom verdient een bed speciale aandacht bij het inrichten van de slaapkamer.
De ‘Stijn Helsen Rooms’ collectie biedt mensen de mogelijkheid om een te kiezen uit een groot assortiment stoffen, afmetingen en accessoires. Zo kunnen ze hun bed personaliseren. Het individu staat centraal.


foto: Stijn Helsen / Veldeman Group

Praktisch
Over enkele maanden zullen de bedden verkrijgbaar zijn bij verschillende retailers.
De prijzen zullen variëren tussen 3000 en 500 euro consumentenprijs.
Showroom Stijn Helsen Rooms -  opening: herfst 2012 - Havermarkt 7-9, 3500 Hasselt
http://www.stijnhelsenrooms.com/
http://www.stijnhelsen.com/


Voor wie het interesseert - een korte geschiedenis van het bed
De farao's in het oude Egypte sliepen op bedden die dezelfde vorm hebben als onze bedden vandaag. Zij sliepen echter met hun voeten aan de verhoogde kant, die wij vandaag het hoofd van het bed noemen. Omdat het bed een statussymbool was, zijn versieringen en beddengoed doorheen de geschiedenis onderhevig geweest aan modetrends. Tijdens de arme middeleeuwen werd het bed opgenomen in testamenten. Het was vaak het enige wat men kon erven. Bedden hebben ook een geschiedenis als bruidsschat. Voor een lange tijd was het feit dat men het bed enkel deelde met zijn partner een luxe die enkel de rijken zich konden veroorloven.

Reacties

Populaire posts