Parfuma viert 40ste verjaardag met een cadeautje

Vier mee met Parfuma en a fashion girl en ontvang een vroeg Sinterklaascadeautje: 4 euro korting op de webshop met de code AFASHIONGIRL (opgelet hoofdletters!) - geldig vanaf 1 tot en met 10 december - gratis levering in België vanaf 50 euro - http://www.parfuma.com/


foto: Parfuma


Parfuma, 40 jaar en sexier dan ooit! Dat is de slogan waarmee Parfuma, Parfumerie en BeautyCenter, zijn 40ste verjaardag viert. Parfuma mag dan wel 40 jaar zijn, het bedrijf gaat mee met zijn tijd. Naast drie winkels is er immers ook een webshop. Ik testte die alvast voor jullie uit.

Ik bestelde het nieuwste parfum van Marc Jacobs 'Oh, Lola!'. Woensdagavond gaf ik mijn bestelling in en op vrijdag werd mijn parfum al geleverd: supersnel en supermakkelijk! Betalen kan via overschrijving of credit card. In België is de levering trouwens gratis vanaf 50 euro.


foto: a fashion girl

Parfuma doet zijn best om online shoppen op 'the real thing' te laten lijken. Bij de bestelling zit een leuk draagtasje van de winkel én je krijgt er staaltjes bij. In mijn pakketje zat een mini-mascara van Armani (very nice!!!) en twee huidverzorgingen van Nubo. Je kan bovendien bij je bestelling laten weten of je liever staaltjes van parfum of verzorging hebt - een groot pluspunt voor mij want ik ben heel kieskeurig op het vlak van parfum.

foto: a fashion girl

Je vindt online niet het volledige aanbod, maar wel een uitgebreid assortiment en enkele exclusieve producten zoals de parfums uit de Private Blend collectie van Tom Ford en de verzorging van Environ en Nubo. Wanneer je een product wenst dat niet op de webshop staat, maar wel in de winkel verkrijgbaar is, kan je dat ook gewoon aanvragen. De webshop is dus de ideale oplossing voor wie weinig tijd heeft.

De geschiedenis van Parfuma
Het verhaal van dit familiebedrijf begint in 1971 in Antwerpen. Op de Eiermarkt, vlakbij de Groenplaats en in de schaduw van de wereldberoemde kathedraal, begint Philippe Breckpot met een klein parfumerietje. Algauw gaat hij aankloppen bij de grote luxemerken uit Parijs, zoals Chanel en Dior, om naast het basisaanbod - dat dan nog niet in de supermarkt te verkrijgen is - ook die grote merken in zijn zaak te kunnen aanbieden. Dat vraagt wat tijd en volharding, maar nadat enkele luxemerken de stap zetten, volgen alle andere al snel. Momenteel biedt Parfuma een uitzonderlijke groot gamma producten en nichemerken aan, waarvan veel in exclusiviteit voor België.
De verhuis in 1986 van het bloeiende parfumerietje naar het huidige grote pand op de hoek van de Eiermarkt in Antwerpen is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de winkel. Een nieuw concept, een open-sell, maar nog steeds met extra aandacht voor service en advies

Eén van de geheimen van het succes is ongetwijfeld dat Parfuma en zijn bedrijfsvoerders de concurrentie altijd een stapje voor zijn geweest op het vlak van innovatie. In 1986 was het de eerste open-sell-winkel van het land, het duurde nog jaren voor andere Belgische winkels daaraan dachten. Zes jaar later werd aan de winkel een ruim en luxueus BeautyCenter toegevoegd. Dat schoonheidscentrum omvat nu 7 cabines. In totaal  werken er maar liefst 23 personeelsleden bij Parfuma. Sinds 1995 heeft Parfuma ook een filiaal in het Wijnegem Shopping Center.

Mee zijn met de tijd betekent dat Parfuma ook actief is via sociale media:  Facebook en Twitter, en sinds 2009 kan je ook bestellingen  plaatsen via de webshop, http://www.parfuma.com/. Als enige parfumerie in België heeft Parfuma ook een iPhone-applicatie. Alle producten kan je snel per categorie of merk opzoeken en in een klik waar en wanneer je wilt, bestellen.

Vorig jaar namen Caroline en Benoit Breckpot de zaak over van hun vader Philippe, die de volgende twee jaar wel nog zijn ervaring en kennis met hen zal blijven delen. Net als hun vader geloven broer en zus sterk in het cliché dat ‘stilstaan achteruit gaan is’. Parfuma wil dan ook trendsetter blijven en een uitstekende service blijven bieden.


Parfuma
Eiermarkt 31
B-2000 Antwerpen
T + 32 3 232 46 11
F + 32 3 226 38 90
M info@parfuma.com
Openingsuren: ma-zat 10 tot 18 uur

Beauty Center
Eiermarkt 31
B-2000 Antwerpen
T + 32 3 233 36 31
F + 32 3 226 38 90
M beautycenter@parfuma.com
Openingsuren: di-zat 10 tot 18 uur

Parfuma Wijnegem Shopping Center
Turnhoutsebaan nr 5 shop 7
B-2110 Wijnegem
T +32 3 353 14 16
F +32 3 353 97 99
M wijnegem@parfuma.com
Openingsuren: ma-zat 10 tot 20 uur en vrijdag tot 21 uur

Reacties

Populaire posts