Fashion treasures waar je het niet verwacht

Soms vind je fashionable dingen op plaatsen waar je het niet meteen zou verwachten. Zo ontdekte ik dit armbandje met camees in een brocante-winkeltje op de Sint-Jacobsmarkt in Antwerpen. Er lag heel veel 'rommel' in de etalage, maar dit stuk uit de jaren '40 trok meteen mijn aandacht. Ik hou wel van -stijlvol uitgevoerde - camees en bovendien vind ik het leuk een juweel te dragen waaraan een geschiedenis is verbonden. Ik fantaseer er soms over wie deze armband nog gedragen heeft en welk verhaal er achter zit. Jammer genoeg zal ik dat nooit zeker weten, maar dat heeft ook zijn charme.

foto: a fashion girl
Fashion dictionary
Camee: de benaming voor een graveertechniek van edel- en halfedelstenen, waarbij de achtergrond wordt weggeslepen om de voorstelling in reliëf te doen uitkomen (met dank aan Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Camee)

Licentievoorwaarden definitie: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.nl

Reacties

  1. Wow, heel mooie armband!

    Heb je trouwens mijn mailtje ontvangen ivm mijn eindwerk?x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ben momenteel bezig aan mijn mailadministratie. I'll get back to you! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts