Baunat: diamonds meet fashion

foto: Baunat
Licio collection by Elisa Schepens


Inner beauty meets jewellery. Diamonds meet fashion. Classic meets modern. Dat omschrijft de diamanten juwelencollecties van het Belgische merk Baunat. Tweejaarlijks organiseert Baunat in samenwerking met het Flanders Fashion Institute een juwelen-designwedstrijd om nieuw ontwerptalent te ontdekken.


Inner beauty meets jewellery
Vierentwintig kandidaten namen begin januari 2011 deel aan de tweede editie van deze wedstrijd. Elke Peeters won met haar collectie 'Dancing Lady' en trad in de voetsporen van Elisa Schepens en Anne Zellien, de winnaars van 2009. Opdracht was de basisfilosofie van Baunat 'Unveiling inner beauty' te vertalen in stijlvolle en sprekende ontwerpen.

De filosofie van het merk is dat echte schoonheid en natuurlijke charme van binnenuit komen en het resultaat zijn van innerlijk evenwicht en puurheid. Elke Peeters wil met haar ontwerp duidelijk maken dat de schoonheid van de vrouw op een subtiele wijze naar voor komt tijdens een trage dans: “Weet je, meisje, al dat dansen en dansen ontsluiert je witgouden schoonheid en laat je schitteren als diamanten in de zon.”

foto: Baunat
collectie Dancing Lady by Elke Peeters


foto: Baunat
collectie Dancing Lady by Elke Peeters

foto: Baunat
collectie Dancing Lady by Elke Peeters


Diamonds meet fashion
Baunat-juwelen worden ontworpen door talentvolle Belgische designers aan wie gevraagd wordt om moderne en tijdloze stukken te creëren, of om bestaande klassiekers te herinterpreteren.

Naast klassieke tijdloze stukken brengt Baunat dus ook een design collection in samenwerking met Belgische ontwerpers. Alhoewel erg mooi, is de collectie van Elke Peeters niet helemaal mijn stijl. Het is net iets te romantisch voor mij  - maar ik ben er zeker van dat dat net is, wat heel wat mensen zullen appreciëren.

Maar ook voor mijn persoonlijke stijl is er meer dan genoeg te vinden op de site van Baunat, met name in de design collection. De eerste foto van de Licio collectie is één van mijn persoonlijke favorieten uit. Hieronder de andere:

foto: Baunat
Médaillon d'Anvers collection by Wouters & Hendrix

foto: Baunat
Solé collection by Elisa Schepens

foto: Baunat
Le Paradis collection by Wouters & Hendrix'Classic meets modern' op meer dan één manier
Baunat brengt de klassieke verleiding van diamanten op een moderne manier. Niet alleen via eigentijdse ontwerpen maar ook door de manier waarop ze worden aangeboden. 95% van de juwelen wordt immers online verkocht via http://www.baunat.com/ (uiteraard hebben klanten bedenktijd na het bestellen). Daarnaast is er nog een showroom in diamantstad Antwerpen. Baunat werd in 2008 opgericht door Stefaan Mouradian & Steven Boelens en verkoopt vandaag haar juwelen over meer dan vijftig landen.

De prijzen van al dat moois - die je kan raadplegen op de website -  staan natuurlijk in verhouding tot de gebruikte materialen. Omdat Baunat rechtstreeks aan de consument verkoopt, liggen de prijzen wel lager dan wanneer met boetieks zou gewerkt worden. Voor een speciale gelegenheid zijn deze juwelen dan ook zeker een aanrader. Je kan op de website trouwens ook cadeaubonnen kopen 'Just because'. Als iemand zich geroepen voelt, ik wil er altijd wel één (of meer) in ontvangst nemen "Just because...I let you discover this beautiful brand." ;-)

Reacties

Populaire posts