Paris Fashion Week - part 5: the missed showrooms - RA

Een dagje in Parijs gaat héél snel voorbij. Jammer genoeg hadden we dus geen tijd om tijdens Paris Fashion Week al onze plannen te realiseren. Op het programma stonden nog een bezoek aan de showrooms van RA, Tim Van Steenbergen en het Flanders Fashion Institute (FFI).

Daar zijn we dus niet geraakt, maar ik heb wel enkele beelden, die ik jullie niet wil onthouden. In de showroom van de Antwerpse conceptstore RA werden installaties en werk gepresenteerd van een divers en internationaal collectief van mode-ontwerpers en multimedia-artiesten. Hieronder enkele impressies van enkele van de ontwerpers/artiesten.


Foto: RA
Zoë Vermeire

foto: Zoë Vermeire


 De Gentse Zoë Vermeire kreeg in 2011 lovende reacties op haar afstudeercollectie aan La Cambre.
De 23-jarige mode-ontwerpster werd geïnspireerd door de waardigheid van koninginnen en kleding die de drager kracht schenkt. Ze toont mooi gesneden oversized jassen in warme, grijze en crèmekleurige tinten.
http://www.dazeddigital.com/fashion/article/10545/1/la-cambre-winner-zoe-vermeirefoto: RA
Pierre-Antoine Vettorello

foto: Pierre-Antoine Vettorello

De Franse ontwerper Pierre-Antoine Vettorello heeft een donkere stijl met daarin symbolen verwerkt. Zijn collectie straalt een agressieve vrouwelijkheid uit. In 2010 studeerde hij af aan de Antwerpse Modeacademie en sindsdien verfijnde hij zijn talent bij Balenciaga. Bij RA stelde hij zijn eigen collectie voor.
www.pierreantoinevettorello.net
foto: RA
Florian Mermin

foto: RA
Florian Mermin

Artiest Florian Mermin woont in Parijs en maakt installaties die een band hebben met de site waar ze getoond worden. Zowel beeldhouwwerken als foto's behoren tot zijn oeuvre. Thema's zijn jeugd, het fragiele en het overstijgen van de werkelijkheid. Zijn werk bevat dan ook surrealistische elementen.
http://florianmermin.blogspot.comRA
Kloosterstraat 13
2000 Antwerpen
www.ra13.be

Reacties

Populaire posts