Ontdek modestad Antwerpen met de Antwerp Fashion Hunt

foto: Antwerpen Toerisme & Congres

Antwerpen Toerisme & Congres lanceerde vorige week de Antwerp Fashion Hunt®, een stadsspel voor groepen rond Antwerpen en zijn mode. Het spel werd ontwikkeld in samenwerking met ontwerpbureau Bubka. Aan de hand van denk- en doevragen over de Antwerpse modescene en de stad kunnen de deelnemers punten verdienen op twintig locaties in Antwerpen. Wie op het einde van het spel de meeste punten verzamelt, wint de Antwerp Fashion Hunt®.

De opdracht van de Antwerp Fashion Hunt® is de volgende: Alexander Goddaert is laatstejaarsstudent Mode en heeft hulp nodig. Voor zijn afstudeerproject, de jaarlijkse modeshow, heeft hij vijf silhouetten met elk een eigen thema ontworpen: historisch, prêt-à-porter, trendy, kunst en vintage. De ontwerpen van Alexander zijn bijna klaar, alleen ontbreekt nog een Antwerpse touch. Via de Antwerp Fashion Hunt® gaat hij op zoek naar een assistententeam want in volle eindexamenstress ontbreekt het hem aan tijd om zijn silhouetten af te werken.

foto: a fashion girl
De vijf silhouetten van Alexander in het opdrachtenboekje

foto: a fashion girl

foto: a fashion girl


Leuk detail: de schetsen in het opdrachtenboekje zijn gemaakt door een echte studente aan de Antwerpse Modeacademie, Sol Alonso Nicolich.

De Antwerp Fashion Hunt® kan gespeeld worden met minimum 6 tot maximum 200 personen. Het spel is laagdrempelig en leent zich uitstekend voor uitstappen met familie of vrienden, teambuildings en andere bedrijfsevenementen.

Het spel kent geen vast parcours. Op het stadsplan staan twintig locaties, verspreid over de stad, waar punten verdiend kunnen worden. Per silhouet zijn er vier opdrachten te vervullen. In de Antwerp Fashion Hunt® draagtas vinden de deelnemers alle extra’s terug om de themaopdrachten tot een goed einde te brengen.

foto: Antwerpen Toerisme & Congres
Ook haken behoort tot de doe-opdrachten.
Wees gerust, er zit een handleiding in het pakket.


foto: a fashion girl
Andere opdrachten vereisen dan weer wat meer denkwerk.


De Antwerp Fahsion Hunt® is een strategisch spel. Daarom is het belangrijk dat de deelnemers vooraf rustig de tijd nemen om de opdrachten en de verschillende locaties door te nemen. Ze moeten kiezen of ze de hele route volgen of enkel de plaatsen waar de hoogste punten te behalen zijn bezoeken.


foto: a fashion girl
Schepen voor cultuur en toerisme, Philip Heylen, stelt de Antwerp Fashion Hunt voor.


Praktisch
De Antwerp Fashion Hunt® is te verkrijgen bij verschillende evenementenbureaus. Alle info is online terug te vinden op www.antwerpfashionhunt.be.

De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte. Groepen van rond de tweehonderd personen betalen 15 euro per persoon, groepen van rond de zes personen ongeveerd 50 euro per persoon.


Reacties

  1. Dit ziet er heel leuk uit! Het zou een geweldig spel zijn voor een bloggersmeet, alleen jammer dat het nogal duur kan uitvallen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien willen ze het wel eens laten uittesten door fashion-bloggers? :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts