Het Victoria Beckham-syndroom

Ik las ooit dat Victoria Beckham - toen nog Posh Spice - nooit lacht op foto's omdat ze zichzelf niet mooi vindt op foto's wanneer ze lacht. "Vreemd," dacht ik toen. Maar nu ik voor mijn blog veel meer foto's van mezelf laat nemen, snap ik wat ze bedoelt.

Vroeger waren foto's beperkt tot spontane opnames tijdens familiefeesten of - uitstapjes. Af en toe zat er eens een geposeerd exemplaar tussen. Voor het kasteel van Doornroosje in Euro Disney bijvoorbeeld. In die gevallen was de situatie echter zo leuk (en ik nog zo jong en enthousiast), dat de glimlach meestal spontaan verscheen.

Nu ik echter meer en meer poseer voor foto's moet ik bekennen dat ik mevrouw Beckham begrijp. Ook al word ik van mijn kleding echt wel gelukkig, spontaan glimlachen lukt niet meer zo goed. En lachen op commando is moeilijk. Al snel ziet het er geforceerd uit. Ik vind ook dat mijn gezicht er bij zo'n lach erg vreemd uitziet (en raar genoeg dikker lijkt, hamsterwangen bah!). Het wordt al snel een grimas - remember Chandler uit Friends anyone?foto: a fashion girl
Op deze foto vind ik mezelf dus niet mooi.

Heel af en toe is er toch een foto waarop ik 'mooi' lach en ik moet toegeven dat ik er wel gelukkiger uitzie op die foto's.


foto: a fashion girl
Deze lachende foto vind ik -uitzonderlijk- wel geslaagd.


Wanneer ik het echter procentueel bekijk zijn serieuze foto's in de helft van de gevallen ok, lachende foto's maar in 10% van de gevallen. Vandaar mijn 'serieuze' blik op de meeste foto's.


foto: a fashion girl
Being serious!

Ik probeer soms Tyra's truukje toe te passen "Smile with your eyes". Maar er is aan mij duidelijk geen Top Model verloren gegaan. Als er iemand tips heeft: graag! By the way - even off topic - sinds twee weken zendt VIJFtv weer America's Next Top Model uit (ANTM - voor de fans zoals ik); op vrijdag na Sex And The City rond 19.50 uur en een herhaling donderdagavond na de film (rond 22.50 uur).


foto: a fashion girl
Trying to 'smile with my eyes' while walking.

Poseren op zich vind ik trouwens ook een hele opgave. Daarom laat ik vaak een foto nemen terwijl ik heel traag wandel. Dan kan ik me focussen op het stappen en niet meer op het aannemen van de juiste houding. Een goede tip voor wie net als ik niet graag poseert. Wanneer je aandacht is afgeleid, zien foto's er veel mooier en natuurlijker uit.

Poseren zal nooit mijn sterke punt worden - mooie outfits kiezen gelukkig wel (al is dat natuurlijk mijn eigen mening ;-)).

Reacties

  1. Ik vind net de foto met de volle glimlach de mooiste, de serieuze is ook wel mooi! De fotos waar je zo opzij kijkt met je ogen zijn eerder vreemd, het is altijd mooier in de camera te kijken.. Voor de rest toffe blog!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts