A fashion girl...strijkt - Philips PerfectCare

Onlangs testte ik het nieuwste strijkijzer van Philips uit: Philips PerfectCare. Ik ga jullie meteen bekennen dat strijken niet één van mijn favoriete bezigheden is. Maar mijn kleding moet wel onderhouden worden, en liefst zo goed mogelijk. Philips PerfectCare wordt aanbevolen voor delicate stoffen en daarom wilde ik het strijkijzer zeker proberen.


foto: Philips/a fashion girl"Philips PerfectCare is het eerste stoomstrijkijzer met slechts één enkele temperatuurstand, voor alle materialen: katoen, wol, jeans, satijn... Je kan alle stoffen door elkaar strijken, zonder je kleding eerst te sorteren, en zonder te moeten wachten tot het strijkijzer is opgewarmd of afgekoeld. Dankzij de Optimal Temp-technologie levert PerfectCare immers altijd de perfecte combinatie van stoom en temperatuur voor alle stoffen. PerfectCare is perfect veilig op alle stoffen, zelfs delicate stoffen als zijde, kasjmier, mohair of polyester." Dat is wat Philips belooft én ik moet ze gelijk geven!foto: a fashion girl


Ik streek verschillende stoffen door elkaar met Philips PerfectCare en het ging probleemloos. Het strijken zelf ging ook veel vlotter dan met mijn oude vertrouwde strijkijzer. Ik vind het altijd moeilijk om in te schatten hoe warm ik het strijkijzer mag zetten en hoeveel stoom ik moet gebruiken, en daar moest ik nu dus niet over nadenken - geweldig! Ik was aanvankelijk bezorgd dat mijn delicate kledingstukken zouden lijden onder de automatische temperatuurregeling, maar de PerfectCare blijkt inderdaad perfect veilig te zijn. Al mijn gestreken kledingstukken zagen er tiptop uit.
Een vriendin van me had me gewaarschuwd:"Wanneer je een stoomstrijkijzer op een gewone strijkplank gebruikt, moet je daarna de hele vloer dweilen door alle stoom." Maar -gelukkig- klopte dat niet - waarschijnlijk omdat de PerfectCare de hoeveelheid stoom automatisch afstemt op het kledingstuk. Daardoor gebruik je niet te veel stoom en blijft de vloer droog.foto: a fashion girl


Ook de functie 'verticaal stomen' testte ik uit. Omdat het testjurkje uit verschillende lagen bestaat is het niet mogelijk het horizontaal te strijken. Bij verticaal stomen moet je de stof strak trekken en er met de PerfectCare over bewegen. Omwille van de verschillende lagen die niet in één beweging strak te trekken zijn, trok ik een ovenhandhandschoen aan. Je mag je hand immers niet vlakbij de het strijkijzer houden - safety first! Het resultaat was redelijk goed, dus ook hiervoor kan PerfectCare gebruikt worden. De ovenhandschoen was trouwens erg handig - een aanrader bij verticaal stomen.

Ik kan besluiten dat ik héél tevreden ben over Philips PerfectCare. Al zal ik nooit een fervent strijkster worden. Wanneer ik het toch moet doen, wil ik vanaf nu daarvoor een PerfectCare gebruiken. Het is gewoon veel makkelijker en het is veilig voor mijn kleding - weer een nieuw item op mijn wishlist.

PerfectCare is verkrijgbaar in 5 verschillende modellen, voor een aanbevolen verkoopprijs vanaf 250 euro. Om de PerfectCare te lanceren organiseerde Philips ook de wedstrijd 'Strijk a pose', stemmen op de winnares kan op http://strijkapose.com/nl/ .
www.philips.be  

Reacties

Populaire posts