Feeling neemt de stad in

Op zaterdag 27 augustus nam het magazine Feeling Antwerpen in. Feeling beloofde een dag vol mode, beauty, cultuur en gastronomie. Uiteraard was ik benieuwd. Al twijfelde ik een beetje om al dan niet te gaan. Aan de Flair-dag houd ik namelijk niet zo'n goede herinneringen over: met duizenden anderen rondslenteren in een volgepakt Wijnegem Shopping Center is immers niet meteen mijn idee van een leuke tijd. Maar ik gunde Feeling het voordeel van de twijfel en begaf me 27 augustus richting Antwerpen.

De Stadsfeestzaal was het verzamelpunt. Ik was opgelucht toen de drukte daar nogal meeviel. Het was eigenlijk een gewone zaterdag op de Meir. Zonder te hoeven aanschuiven, kon ik meteen mijn Feeling- shoppingtas afhalen. De inhoud: een Njam-magazine, een Feeling City Guide voor Antwerpen, lippenstiftstaaltjes en een minimascara van Chanel.


foto: a fashion girl

Daarna volgden ik en een vriendin de workshop van stylisten Lien Degol en Lieve Gerrits. Eerst besteedden ze aandacht aan de wintertrends: kleur blijft na deze colour blocking-zomer ook in de winter één van de belangrijkste trends. Een andere musthave deze winter is een kledingstuk met pythonprint. Verder richtten ze zich op de verschillende lichaamsvormen (appel, peer en zandloper) en gaven ze tips voor elk figuur.

Na de workshop gingen we met de Feeling shoppinggids op pad in Antwerpen. In de deelnemende boetieks kreeg je korting en/of een klein cadeautje. Bij Essentiel kocht ik een paar handschoenen (ik ben de mijne kwijt, dus het was een verantwoorde aankoop!) en mocht ik een van de nieuwe Essentiel nagellakjes kiezen. Ik ging voor de kakikleur. Je kan de nagellakjes uiteraard ook kopen voor 12 euro per stuk. www.essentiel.be


foto: a fashion girl


Bij Baby Beluga kregen we een glaasje cava en bij Starfish & Coffee kreeg ik een zalige nek- en schoudermassage en een goodie bag met koekje en gemberthee.  www.babybeluga.be en http://starfishandcoffeeantwerpen.blogspot.com/


foto: Starfish & Coffee


Bij Parfuma kregen we een miniatuurparfumflesje en ook bij Graanmarkt 13 kregen we een luxeparfumstaaltje. www.parfuma.com en www.graanmarkt13.be . Het was lang geleden dat ik bij Graanmarkt 13 was binnengeweest en ik was alweer bijna vergeten wat een geweldige winkel het is. Om te beginnen is de winkel gevestigd in een prachtig pand. Bovendien vind je er supermerken zoals Sonia by Sonia Rykiel, A Friend A.F. Vandevorst, L'Agence en nog veel meer. Ik paste er een mooie rok van A Friend die jammer genoeg niet geschikt was voor mijn figuur. Toch deed ik er ook de beste aankoop van de dag: een blouse en een topje van Sonia by Sonia Rykiel met bolletjes, één van de wintertrends! En nu komt het beste nieuws: ik kocht de twee stuks aan een korting van -70% aangezien het nog items waren uit de zomercollectie. Ten slotte ook een pluim voor de verkoopsters bij Graanmarkt 13, ze zijn altijd supervriendelijk. Een leuke extra touch zijn de slogans die op de prijskaartjes, op de winkeltasjes...staan zoals "All things tell stories. Take them with you."


foto: website Graanmarkt 13


Ten slotte gingen we weer richting Stadsfeestzaal voor persoonlijk advies van Lien Degol en Lieve Gerrits. Lieve gaf uitleg bij een paar accessoires die deze winter in zijn.foto: a fashion girl
Kleur is een belangrijke trend dit najaar. Wie de zwarte kledingstukken
niet wil opgeven, kan kiezen voor een felgekleurd accessoire, zoals deze
armbanden. Ook (nep)-bont is deze winter in, al dan niet in een felle kleur.


foto: a fashion girl
Tailleriemen passen perfect bij de gesofisticeerde look met pencil skirts en pussybows.


foto: a fashion girl
Schoenen in een opvallende kleur, met pythonprint en brogues met
kleurschakeringen doen het dit najaar goed.

Na een halfuurtje wachten (we kregen een volgnummer dus we konden ondertussen shoppen in de Stadsfeestzaal) werden we bij Lien Degol verwacht voor stijladvies.

foto: a fashion girl
Ik sta niet zo goed op deze foto, maar wou hem jullie toch niet onthouden.


Eerst wou Lien ons wegsturen omdat ze vond dat we geen advies nodig hadden (goed bezig!), maar toen we zeiden dat we gewoon eens tips wilden om iets anders te dragen, mochten we toch meedoen. Ik kreeg meteen een complimentje dat ik een leuk jasje aan had (See by Chloé). En daarna startte de analyse. Ik heb een licht peerfiguur (dacht ik al). Omdat het niet zo uitgesproken is, mag ik het accent op mijn schouders leggen, maar zijn té brede schouders uit den boze. Qua broek raadde Lien me aan eens een camelkleurige broek te proberen en een broek in garçonne-stijl. Ook de zogenaamde carrot pants zijn geschikt voor mij. Mijn eigen jeans werd goedgekeurd, maar Lien zei volgende keer een recht model te kiezen zoals de Straight Dark van Levi's. Ik ga er zeker een kijkje nemen maar weet niet of ik mijn semi-skinny jeans kan opgeven. Ik vind immers dat het mijn -over het algemeen- schattige girly look wat stoerder maakt. Iets wat een recht jeansmodel minder doet. Ten slotte gaf Lien me nog het advies om nooit een jeans met witte afwassingen te dragen omdat dat me breder doet lijken.

Reacties

  1. Wist niet dat het Feeling-dag was, jammer! Want het zag er wel leuk uit... En tegen stijladvies krijgen van Lien Degol zou ik ook geen nee zeggen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgende keer kondig ik het aan op mijn blog :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts