Fashion in Style: 10 exclusieve accessoires ter ere van 10 jaar Maasmechelen Village

New pictures + reminder: stemmen kan nog tot 19 oktober.

Vorige week stelden Maasmechelen Village, de luxueuze winkeloutlet in Limburg, en Flanders Fashion Institute de tien exclusieve accessoires voor die ontworpen werden voor de 'Fashion in Style'-wedstrijd. Dit is één van de evenementen in het kader van de tiende verjaardag van Maasmechelen Village. Tien jonge ontwerpers lieten hun creativiteit de vrije loop, zo wil Maasmechelen Village en het FFI veelbelovend modetalent steunen.



foto: Fashion in Style
Maasmechelen Village
FFI


De modeaccessoires worden aan het publiek voorgesteld tijdens de 'Fashion in Style'-tentoonstelling van 24 september tot 19 oktober in Maasmechelen Village. Iedereen kan ter plaatse of via www.MaasmechelenVillage.com stemmen op zijn favoriete stuk voor de publieksprijs. Daarnaast reikt een vakjury twee prijzen uit aan hun favorieten. De winnaars worden op 21 oktober bekendgemaakt tijdens een spetterend verjaardagsfeest in Maasmechelen Village met Anouck Lepère als speciale gast. Alle stukken worden daarna verkocht tijdens een veiling ten voordele van Kageno, een liefdadigheidsorganisatie die arme gemeenschappen in Rwanda en Kenia ondersteunt en waarvan Anouck Lepère meter is.

Ik kon de stukken al bewonderen en sprak met drie van de ontwerpers.


Toon Geboers


foto:  http://v-fashionwise.blogspot.com/



Toon Geboers ontwierp een paraplu en sjaal in één. De print lijkt een doolhof waarin Romeinse cijfers versmelten met bloemenpatronen. Hij haalde zijn inspiratie uit een opvallend gevormde schelp die hij deze zomer op het strand vond. De oppervlakte ervan deed hem denken aan een labyrint waarin in tijd geen betekenis heeft.

foto: a fashion girl

Verder haalde Toon zijn inspiratie uit de collectie 'Wednesday' die hij tijdens zijn laatste jaar creëerde aan de Antwerpse Modeacadcemie. Ook daarin gebruikte hij zijden sjaals. Nadat hij was afgestudeerd werd hij gecontacteerd om stukken uit zijn collectie te kopen. "Jammer genoeg kon ik daar niet op ingaan," vertelt hij, "Ik kon het gewoon praktisch niet realiseren om de stukken te produceren aan een redelijke prijs. Het was wel erg moeilijk om te weigeren, want het is natuurlijk fantastisch wanneer winkels die Balenciaga en Ann Demeulemeester verkopen, geïnteresseerd zijn in mijn collectie."


foto: collectie Wednesday by Toon Geboers
fotograaf: Zeb Daemen

Ondertussen droeg Lady Gaga al één van zijn ontwerpen. "Een hele eer, als ik nog eens een superster mag kleden, zou ik kiezen voor Beyoncé," onthult Toon. Zelf houdt de jonge ontwerper erg van de creaties van Givenchy, hij heeft een voorkeur voor donkere kleuren en zwart. Hij houdt verder erg van stoffen een prints, waarschijnlijk een gevolg van de omgeving waarin hij opgroeide. Zijn tante had vroeger immers haar eigen textielbedrijf.

Momenteel werkt Toon in de trendy winkel Renaissance, maar hij hoopt in de toekomst iets met zijn passie te gaan doen. In de winkel leert hij alvast heel wat boeiende mensen kennen.


Nathalie Fordeyn
Ook Nathalie Fordeyn liet zich inspireren door de collectie die ze ontwierp tijdens haar laaste jaar aan de Antwerpse Modeacademie. Ze verwerkte miniatuursilhouetten in een halsketting.

foto: a fashion girl


"Nadat ik ben afgestudeerd heb ik al gewerkt bij Diane von Furstenberg en John Galliano - net voordat hij uit de gratie raakte. Nu ga ik beginnen bij Sonia Rykiel. Ik hou erg van breiwerk en ook haar vrouwelijke ontwerpen spreken me aan," zegt Nathalie. "Ook in mijn laatstejaarscollectie en voor mijn accessoire heb ik breiwerk gebruikt. Verder wil ik mensen met mijn werk uitdagen."

Haar buitengewone juweelontwerp vormt een verbinding tussen haar eigen, surreële parallelle universum en deze wereld. Ze combineert stof met metaal, en haar ketting toont vreemde wezens die gebreide kledij dragen.


Sofie Claes

foto: a fashion girl

Sofie Claes wil een functioneel voorwerp omvormen tot een aantrekkelijk en modieus accessoire. Haar tas is vervaardigd van de fijnste materialen en draagt duidelijk de typische motieven van de ontwerper. Minimalisme, geometrische vormen, tijdloos design en kwalitatief hoogstaande afwerking liggen de ontwerpster na aan het hart en zijn in harmonie met de grote traditie van de Belgische mode.

Sofie vertelt over haar inspiratie:"Voor deze tas - die ook deel uitmaakt van mijn nieuwe zomercollectie - liet ik me inspireren door de schilder Kazimir Malevitsj. Hij maakte eens een schilderij van een zwart vlak - that's it. Heel minimalistisch. Verder duikt in zijn schilderijen vaak de vorm van een kruis op. Ook dat heb ik geïntegreerd in deze handtas - op een functionele manier, want dankzij de kruisvorm kan je de handtas op een makkelijke manier dragen."

Sofie stelt binnenkort in Parijs haar tweede collectie onder het label WOLF. by Sofie Claes voor. Haar eerste collectie kan je onder andere vinden bij Closet - www.closet.be


foto: Wolf. by Sofie Claes
Handbag +
Material: 100% Buffulo Leather
- Color: Black
- Handmade in Belgium
- Production Quantity: 18 pieces



Angelo van Mol
Angelo van Mol betoont eer aan de rijkdommen en het onberispelijke vakmanschap van het oude Egypte en de mythes van de farao’s. Zijn sandalen belichamen het verleden en het heden: het zijn hedendaagse stukken die volledig met de hand vervaardigd werden aan de hand van gereedschap dat eeuwenlang onveranderd is gebleven.

foto: a fashion girl


Ann Bruggeman
Anns ontwerp is een futuristische handtas, vervaardigd uit een stuk PVC. Dit getuigt van haar passie om mooie en duurzame kwaliteitsmaterialen om te vormen tot comfortabele basisstukken, elegant maar ook opvallend. Deze verbluffende water- en schokbestendige lichte tas vormt een perfecte bescherming voor MP3-spelers en smartphones.

foto: a fashion girl


Judith Thomas
De oversized schooltas van de Duitse ontwerpster Judith Thomas neemt ons terug mee naar het verleden, naar herinneringen aan de weg naar school. Het enorme formaat roept in het geheugen van volwassen herinneringen op aan hoe het voelt een klein te zijn en aan de buitensporige
proporties, die volwassen kunnen aannemen in de ogen van een kind.



foto: a fashion girl



Kim Stumpf
Uniek, creatief, verfijnd, toekomstgericht wat textieltechnieken en vervaardigingsprocessen betreft - dat zijn kenmerken die typisch zijn voor Kim Stumpf. Haar accessoire is een indrukwekkende sjaal met franje. Het Indische borduurwerk en het vilten na het breien geven het stuk een ambachtelijk en 'handgemaakt' karakter. Dit all-round accessoire kan op vier verschillende manieren worden gedragen: als een rechte kraag, een rolkraag, diagonaal als tuniek of als schoudercape.


foto: a fashion girl



Lieze Platteeuw
Een bodybag vormt de bijdrage van Lieze Platteeuw. Deze neemt de rol op zich van kledingstuk zonder het lichaam volledig te bedekken. Het is gedeeltelijk een kledingstuk en gedeeltelijk een zak, het volgt het silhouet en sluit aan op het lichaam. De rode kleur benadrukt de autonomie en de kracht van dit stuk dat getuigt van de vakkundige manier waarop de ontwerper omspringt met leer.


foto: a fashion girl



Nele Cattrysse
Nele Cattrysse vond haar inspiratie bij vrouwen vol zelfvertrouwen. Voor hen maakte ze een tweedelige lingerieset in nachtblauw en zilver, gecombineerd met ecru en bruintinten. De fijnste materialen zoals delicate zijde en kant evenals handvervaardigde winterrozen worden volgens de hoogste standaarden bewerkt - Cattrysses bijdrage vormt dan ook een belichaming van luxe.


foto: a fashion girl




Léa Peckre
Léa Peckre creëerde een elegant paar sandalen met hoge hiel en gesloten neus. De Franse designer zoekt haar inspiratie in het obscure en mythische. Het obscure manifesteert zich in deze creatie in een perfect huwelijk tussen diepzwart, leer en daim.


foto: a fashion girl



Op de voorstelling van Fashion in Style waren er ook heel wat fashionable genodigden met hun eigen prachtige accessoires, zoals deze leuke schoenen van collega-blogster Valerie (blog Fashionwise) en haar zus.

foto: a fashion girl


Wat is jullie favoriete accessoire? Ik twijfel tussen een paar, dus ik wacht nog even met het uitbrengen van mijn stem.

Bij het naar huis gaan kregen we een goodie bag met een bon van Maasmechelen Village - dringend shoppingtripje plannen - en heerlijke pralines van Neuhaus.

foto: a fashion girl

Reacties

  1. Ik heb gisteren op de very fashionable heels gestemd. Ik vind ze echt fantastisch! :)

    Lijkt me trouwens enorm leuk om daar die dag bij geweest te kunnen zijn! :)

    Ik denk dat ik ook nog eens een shoppingtripje naar Maasmechelen ga moeten plannen, om ineens de tentoonstelling eens te kunnen bekijken! :)

    Liefs,
    Nathalie
    http://www.barbieliciousbeauty.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts