Herfstkleuren volgens Pantone

afbeelding: Pantone

Welke kleuren zijn dit najaar modieus? Een vraag waarop Pantone een antwoord biedt met zijn Fashion Color Report. Twee keer per jaar kiest Pantone de tien meest toonaangevende kleuren op basis van de collecties op New York Fashion Week. Hieronder zie je het resultaat voor de herfst/wintercollecties van 2011.

afbeelding: Pantone
Fashion Color Report 2011
de kleuren voor de vrouwen


De sepiakleuren van oud Hollywood worden gecombineerd met fellere tinten uit de Chinese opera. Grijstinten uit de stad contrasteren met oranje en gele herfstkleuren uit het plattenland. "De ontwerpers kiezen voor een schilderachtige romantische aanpak. Ze combineren felle kleuraccenten met neutrale tinten," aldus Leatrice Eiseman, executive director van het Pantone Color Institute.

Ook voor de mannen zette Pantone de trendkleuren op een rijtje. Het palet lijkt erg op dat voor de vrouwen, maar er zitten een paar variaties in. Zo is 'burnt sienna' het antwoord op 'emberglow' en 'raspberry wine' op 'honeysuckle'. Het geheel is iets krachtiger en mannelijker.afbeelding: Pantone
Fashion Color Report
de kleuren voor de mannenHoud er rekening mee dat niet iedereen goed staat met elke kleur. Maar ook kleuren die niet 'goed' zijn voor je, kan je dragen. Enige voorwaarde is dat je ze ver genoeg van je gezicht draagt. Vlakbij je gezicht kies je beter voor een kleur die je flatteert.

Je kan het hele rapport bekijken en downloaden op www.pantone.com/fall2011 . Het rapport geeft meer uitleg over de tien kleuren en bevat schetsen en foto's van de ontwerpers van NY Fashion Week. Je kan er ook stemmen op je favoriete kleur van dit najaar. Ik houd wel van 'deep teal' en 'nougat'. Welk is jullie favoriete kleur?

Reacties

Populaire posts