Een zonnig mode- en relaxdagje in Parijs

Soldenshoppen in eigen land heb ik weinig gedaan, maar een tripje naar Parijs voor 'les soldes' mocht ook deze keer niet ontbreken. Tijdens de wintersolden hebben we er in Parijs een echte modemarathon van gemaakt, maar deze keer hielden we het rustiger - wat uiteraard niet wil zeggen dat er weinig te shoppen was! We hadden de weergoden aan onze kant op vrijdag 15 juli, de enige dag met prachtig weer in lange tijd.

Eerst hielden we halt op de Place Vendôme 8 aan Stoklux, waarover ik online gelezen had. Maar de beloften van het internet vielen tegen. In plaats van stocks van designermode ging het om een tweedehandswinkel met een teleurstellende selectie. Chanel in overvloed, maar dan de Chanel die je niet wil dragen. En dat aan hoge prijzen: 1800 euro voor een lelijk roze Chaneljasje (niet in signature tweed). Misschien kan je hier soms iets vinden als je veel geluk hebt, maar wat ons betreft geen must-see. Er zijn betere tweedehandswinkels in Parijs - daar lees je over in mijn vorige post over de Franse hoofdstad (http://www.afashiongirl.be/search/label/fashion%20paris).


foto: a fashion girl


Kort daarna vond ik wel iets naar mijn smaak - meer bepaald de 'fashion find van de week' van vorige week: http://www.afashiongirl.be/2011/07/fashion-find-van-de-week_13.html. Het was geen soldenkoopje meer, maar een stuk uit de nieuwe collectie van Maje: het camelkleurige rokje met dubbele zoom.


foto: a fashion girl


We zetten onze soldentocht verder in de rue St Honoré, een van de chique winkelstraten van Parijs. Ondanks het supermooie zonnige weer, viel de drukte hier erg mee. In de rue St Honoré vind je naast luxemerken ook stijlvolle Parijse mode van Sandro, Maje, Tara Jarmon... Hoge prijzen tot enkele duizenden euro's zijn in deze straat geen uitzondering, daarom verbaasde het me dat de avondjurk in de etalage van Cavalli niet geprijsd was. Je kan je alleen afvragen hoe duur dat ze dan wel niet is.  Michael Kors is alleszins betaalbaarder, mijn reisgezel vond er een mooie portefeuille in de solden voor 60 euro.foto: a fashion girl

foto: a fashion girl


Op mijn verlanglijstje stonden de Valentino-ballerina's met kantmotief (dit is echt de laatste keer dat ik ze vermeld op mijn blog!), dus ook de Valentino-winkel mocht niet ontbreken. De ballerina's waren er jammer genoeg niet, maar alle accessoires en tassen waren hemels. De kleding van Valentino - alhoewel prachtig - is wat formeel (en te duur) , maar de accessoires zijn erg draagbaar. Sommige stuks, zoals de riemen en ballerina's, kunnen meevallen van prijs - zeker tijdens de solden. Let op: dat meevallen is relatief hé, het zijn geen H&M-prijzen. Valentino mixt romantische elementen zoals strikjes en kant met stoerdere accenten zoals studs en dat is voor mij een heel geslaagde combinatie. Ik koos uiteindelijk voor twee riemen (ééntje gelukkig in de solden) en een diadeem.
foto: a fashion girl
Riem 1 gaat mooi samen met het rokje van Maje.


foto: a fashion girl
foto: a fashion girl


Vooraleer ik die keuze maakte, had ik heel wat had geprobeerd en gekeurd: handtassen (jammer genoeg niet within budget), regenlaarzen met kantmotief en de meest prachtige schoenen ooit! We waren er zo van onder de indruk dat we zelfs vergaten een foto te nemen. Mijn shoppingpartner uitte haar bewondering in het Nederlands en de verkoopster zei: "Je n'ai pas compris, mais je comprend que c'est très bon.". Maar mijn praktische zelf won het toch - ik heb veel te weinig gelegenheden om zo'n schoenen aan te doen want alhoewel ze redelijk comfortabel waren, zijn ze toch niet geschikt om een hele dag te dragen. Ondanks de soldenkorting, besloot ik ze dus niet te kopen. Vriendelijke verkoopster Anna gaf me wel haar kaartje en ik mocht haar altijd bellen als ik me bedacht. Hieronder een fotootje van de site van Valentino. Mmmm, zou ik ze toch niet online bestellen?


foto: Valentino


Misschien moet ik een carrièreswitch overwegen en op de persdienst van Valentino gaan werken? Ik weet hem nu alvast liggen op de Place Vendôme. (just kidding, by the way).


foto: a fashion girl


Na deze shopping spree was het al middag en zochten we een terrasje op. Daarna kochten we macarons bij Pierre Hermé en wandelden we richting Tuileries met onze aankopen. In deze tuinen aan het Louvre vonden we stoeltjes in de zon aan een verkoelende fontein: tijd voor rust! Zalig!


foto: a fashion girl

foto: a fashion girl


De adresjes:
- Maje, 267, rue St Honoré, métro: Tuileries - http://www.maje.com/
- Valentino, 27 du Faubourg-Saint-Honoré, métro: Tuileries - http://valentino.com/
- Michael Kors, 279 rue St Honoré, métro: Tuileries - http://michaelkors.com/
- Pierre Hermé, 4 rue Cambon, métro: Tuileries - http://www.pierreherme.com/

Reacties

Populaire posts