Repossi, Anouck Lepère en Kageno - juwelen voor het goede doel

foto: Dana Lixenberg

Het Turijnse juwelenhuis Repossi en topmodel Anouck Lepère willen de kinderen van Rwanda helpen en gebruiken daarvoor hun eigen expertise: fashionable juwelen. De armbanden en kettingen worden gemaakt van gevlochten touw door Rwandese dorpelingen. Het juwelenhuis Repossi versiert deze ambachtelijke stukken daarna met fijne gouden en zilveren accenten. Anouck Lepère is de muze van deze etnische collectie, die aangeboden wordt in beperkte oplage. Het project combineert het erfgoed en de vaardigheden van verschillende culturen. Daarnaast is een teken van menselijkheid en verbondenheid: alle opbrengsten gaan immers naar Kageno.

Gaia Repossi, de artistieke directeur van Respossi and Anouck Lepère werken voor het project samen met Kageno, een organisatie die zich inzet voor Rwandese kinderen. Kageno is actief in Rwanda en Kenia en bouwt er onder andere scholen, ziekenhuizen en weeshuizen. In Keniaans dialect betekent Kageno een plaats van hoop.


foto: Abdelwaheb Didifoto: Abdelwaheb Didi


foto: Abdelwaheb Didifoto: Abdelwaheb Didi
 
foto: Dana Lixenberg

foto: Dana Lixenberg

foto: Dana Lixenberg
foto: Dana Lixenberg


De juwelen zijn verkrijgbaar in beperkte oplage bij Colette, ook via de onlineshop (http://www.colette.fr/ - zoek op Kageno). Prijzen gaan van 190 tot 350 euro.

http://www.repossi.com/

http://www.kageno.org/

Reacties

  1. great jewelry !!!!

    have you seen my latest post ?
    http://v-fashionwise.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts