In de kijker: Wolf. by Sofie Claes

foto: Wolf. by Sofie Claes
foto: Wolf. by Sofie Claes

foto: Wolf. by Sofie Claes

foto: Wolf. by Sofie Claes

foto: Wolf. by Sofie Claes
foto: a fashion girl
Sofie Claes op Fashion Farm


Hunting for a dream.
With powerful senses and a fast beating heart.
A sharp eye and a deep focus.
A spirit so strong and true.
Nice to meet you.

-I’m Wolf. –

Wolf. by Sofie Claes
Sterk, comfortabel en toch vrouwelijk, dat vat de eerste eigen collectie van ontwerpster Sofie Claes samen. Voor de herfst/winter 2011 - 2012 werd ze geïnspireerd door klassieke militaire uniformen. De vormen zijn basic en clean met geometrische lijnen. In haar hele collectie speelt de ontwerpster met de vorm van het vierkant. Sommige stukken kunnen op verschillende manieren worden gedragen: een vestje verandert in een rugzak en een rok kan worden omgedraaid. De kleuren zijn vrij sober. Zwart, wit en bruin worden afgewisseld met een levendige mosterdkleur. De stoffen zijn luxueus en natuurlijk: zijde, angora en kasjmier worden gecombineerd met katoen.

De vrouw die de ontwerpster voor ogen heeft is iemand die niet opgaat in de massa, een sterke en creatieve persoonlijkheid maar ook een beetje nostalgisch en mysterieus. Ze is inspirerend, maar staat met beide voeten stevig op de grond.
Leuke details:
* Alle stukken dragen een label met een identificatienummer, zodat elk stuk uniek is.
* Alle kledingstukken worden in België gemaakt.

www.wolfbysofieclaes.com

Sofie Claes
Sofie Claes studeerde in 2009 af aan het Amsterdam Fashion Institute in de richting Design & Styling. Ze heeft momenteel haar eigen atelier in Antwerpen, de modehoofdstad van België. De Antwerpse Management School noemt haar één van de volgende generatie van Vlaamse ontwerpsters.

Reacties

Populaire posts