Designerschoenen, de Vlaamse adresjes

Sommige vrouwen vallen bijna flauw bij het zien van de nieuwste It Bag. Ik niet. Alhoewel ik een mooie handtas zeker kan appreciëren en momenteel zelf rondloop met een Marc by Marc Jacobs aan mijn arm (en nog wel een Chloé zou willen – hello, Euromillions!), ben ik in mijn hart een schoenenmeisje. Zelfs een schoenensnob eigenlijk… Qua handtas heb ik ook al met een Kipling-exemplaar rondgelopen en mijn kleding koop ik ook soms bij Zara en H&M, maar mijn schoenen zijn altijd van een ontwerper. Met uitzondering van mijn sportievere Puma’s dan, die ik al jaren niet meer heb gedragen. Maar ik bewaar ze, moest zich een gelegenheid voordoen.

foto: http://www.net-a-porter.com/
ballerina's Valentino
Ik kan echt verliefd worden op een mooi paar schoenen, al ben ik de laatste jaren wel kritischer geworden. Een schoen MOET mooi zijn, maar ook comfortabel. De twee zaken sluiten elkaar echt niet uit. Tegenwoordig woon ik bijna in mijn Tim Van Steenbergen-pumps, met een toch respectabele hak van 7,5 cm en mijn Moschino-laarsjes met een dunne hak van maar liefst 9 cm lopen als een droom (uitgezonderd op de talrijke kasseien waarmee alle steden, van Antwerpen tot Parijs, geplaveid lijken te zijn – What’s up with that fashion cities?!).  Hoger moeten de hakken voor mij echter niet zijn. Schoenen met hakken van 13 cm met ingebouwde plateauzolen kunnen gewoon niet comfortabel zijn. Wie het tegendeel beweert, mag me een paar cadeau doen om het te bewijzen.

Moeten mooie schoenen dan designerschoenen zijn? Helemaal niet. Mooie en comfortabele schoenen, dan wordt het al moeilijker. Er zijn echter zeker goedkopere mooie schoenen te vinden die comfortabel zijn. Vanwaar dan mijn nood aan exemplaren gecreëerd door de modegoden? Ik vind dat de meest simpele budgetoutfit een boost krijgt door kwaliteistvolle fashionable accessoires zoals schoenen, handtassen, riemen, sjaals, juwelen…noem maar op. Buiten handtassen en echte juwelen, zijn deze accessoires bovendien vaak het goedkoopste wat designermerken ons te bieden hebben.

Misschien ligt mijn specifieke fascinatie voor schoenen in de voorliefde die ik voor sprookjes had. Is Perrault of Grimm met Assepoester verantwoordelijk voor mijn schoenenobsessie en koop ik bij gebrek aan een Prince Charming of een goede fee mijn eigen muitljes? Wie zal het zeggen?

Soms zie ik een paar schoenen dat ik echt prachtig vind in een magazine of online. Omdat schoenen echt perfect moeten passen, bestel ik zelden online schoenen (voor kleding daarentegen vind ik het world wide web geweldig). De maten van merken verschillen immers van model tot model. Zo liet ik deze zomer met pijn in het hart het paar Valentino-ballerina’s van op de foto aan me voorbij gaan. Ik had gewoon geen zin om ze tot twee keer te moeten terugsturen voor de juiste maat, of omdat ze niet makkelijk zaten. Nu heb ik er echter spijt van, maar eigenlijk wil ik schoenen kunnen passen vooraleer het geld van mijn rekening verdwijnt. Vandaar ken ik veel Vlaamse schoenenadresjes met designerschoenen uit het hoofd, zo vind ik meestal mijn droompaar (de Valentino’s tot op heden jammer genoeg niet).

Dé adresjes
Ik deel mijn adresjes graag met jullie (maar kaap de Valentino-ballerina’s niet voor mijn neus weg!).
Brusselse adresjes ontbreken jammer genoeg uit het lijstje omdat ik ze gewoon niet ken. Als jullie dus zelf nog adresjes weten, let me know  op info@afashiongirl.be of post een reactie.

Een tip, als je op zoek bent naar een bepaald paar schoenen, bel of mail de winkel dan eerst even. De meeste laten graag weten wat ze in voorraad hebben.

- Cocodrillo, Schuttershofstraat 9, 2000 Antwerpen, http://www.coccodrillo.be/
- Thiron (voor de Tim Van Steenbergen-pumps), Drukkerijstraat 6, 2000 Antwerpen, http://www.thiron.be/
- SN3, Frankrijklei 46 - 48 2000 Antwerpen, http://www.sn3.be/
- LO&S, Oudaan 20, 2000 Antwerpen (onder andere Valentino)
- Imagine, Henegouwenstraat 46, 9000 Gent, http://www.afashiongirl.be/2011/04/een-dagje-gent-deel-2-imagine-pand-13.html
- New Versailles, Vital Decosterstraat 10, 3000 Leuven, http://newversailles.be/
- Bethsabee, Kapelstraat 36 3500 Hasselt
- Outlet Bethsabee, Havermarkt 34, 3500 Hasselt, http://www.afashiongirl.be/2011/01/outlet-bethsabee-in-hasselt-pradas-voor.html
- Mania-k, Delaerestraat 2A, 8800 Roeselare, http://www.mania-k.be/
- Victor Victoria, Doorniksewijk 17, 8500 Kortrijk , http://www.victorvictoria-shoes.be/
- Actuel B, Albert I-laan 187, 8620 Nieuwpoort,   http://www.actuel-b.be/
- Ironie, Kustlaan 75, 8300 Knokke-Heist, http://www.ironie.be/
- Quicke, Zuidzandstraat 23, 8000 Brugge, http://www.quicke.be/

Reacties

Populaire posts