Beleef de show van de Academie ook een beetje zelf

In het kader van de modeshow van de Antwerpse Modeacademie vinden er een aantal activiteiten plaats in modestad Antwerpen.

NIELS PEERAER VOOR DELVAUX
Komedieplaats 17
2000 Antwerpen

foto: a fashion girl

In de etalage van Delvaux in Antwerpen kan je de handtas bewonderen uit Niels' afstudeercollectie 'Guess technology isn't ready for pancake teleportation'. De handtas, 'Bento' genaamd, is geïnspireerd door de Japanse jongerencultuur: de poederroze kleur, het strikje en het formaat dat doet denken aan een Oosterse lunchbox.

Er zijn slechts vijf exemplaren van de handtas, die sinds 16 juni in de Delvaux-winkels in Brussel (Waterloolaan), Antwerpen en Knokke worden verkocht, en via de webshop. De prijs bedraagt 3300 euro.


FREDERICK HORNOF VOOR SACHA
Sacha Antwerpen
Stadsfeestzaal - Meir 78
Lombardenvest 65
Kammenstraat 42foto: website Sacha

Masterstudent Frederick Hornof won de Sacha Shoe Award. Hij ontwierp voor zijn collectie rode hakschoenen, geïnspireerd op Lodewijk XIV. Deze Franse koning zorgde ervoor dat het dragen van schoenen met rode hakken een privilege werd voor de elite. Zo werd de rode hak het symbool voor rijkdom en exclusiviteit (Louboutin anyone?).

Wie wil, kan zichzelf het winnende schoenontwerp aanschaffen bij Sacha voor maar 99,95 euro.
http://www.sacha.nl/shop/women-shoes/Dames-sandalen/2x7458


RAF SIMONS ARCHIVES WINDOW
13/06 tot 06/07
Labels Inc., Aalmoezenierstraat 4, 2000 Antwerpen
Sinds 13 juni kunnen modeliefhebbers stukken uit het archief van Raf Simons bekijken in de etalage van Labels Inc. Het beginwerk van de ontwerper wordt zo in de kijker gezet en een selectie van archiefstukken wordt ook te koop aangeboden.
http://www.labelsinc.be/


COCCODRILLO PRESENTS MARIEL MANUEL
16/06 tot 23/06
Coccodrillo, Schuttershofstraat 9, 2000 Antwerpen


foto: a fashion girl
 Coccodrillo stelt de schoenen tentoon uit de afstudeercollectie 2010 van de Zwitserse ontwerper Mariel Manuel, winnaar van de Coccodrillo Shoe Award 2010.
 http://www.coccodrillo.be/


BACKSTAGE BY SONNY VANDEVELDE
16/06 tot til 30/06
RA, Kloosterstraat 13, 2000 Antwerpen
Fashion/backstage-fotograaf Sonny Vandevelde toont een selectie van foto's backstage tijdens de show van de Modeacademie van 2010.
http://www.ra13.be/

Reacties

Populaire posts