Advies van styling pro Emma

Vorige week maandag bracht ik een bezoek aan de lifestylebeurs Eccentric. Ik kreeg er een styling quick scan van Emma Gelaude, de styling- en shoppingexperte. Nu ben ik over het algemeen wel tevreden over mijn stijl - anders zou ik geen fashionblog beginnen!- maar het is altijd interessant om bijkomende tips te krijgen vanuit een andere visie.

Hier zie je mij en collega-blogster Laura van http://www.vivaglamx3.be/ aan tafel bij Emma.
foto: Collega-blogster Valerie maakte deze foto, bezoek ook haar blog http://v-fashionwise.blogspot.com/

Toen we aan de tafel plaatsnamen zei Emma dat Laura en ik er goed gekleed uitzagen, meteen al positieve feedback - toch wel leuk! By the way: mijn truitje van Sandro lijkt heel simpel, maar het heeft een open rug met strikjes en ook mijn gouden McQueen-ketting fleurde de outfit op. Foto's post ik binnenkort.

Emma vroeg ons naar onze styling-vragen. Ik zei dat ik wel blij was met mijn stijl maar er soms iets vrouwelijker en iets meer als 'een vamp' wil uitzien. Zonder daarin te overdrijven hé, dat zou echt niet bij me passen! Emma bekeek mijn eigen stijl en definieerde die als romantisch, vrouwelijk en een tikkeltje stoer. En ze heeft daarin volledig gelijk. Aangezien het vrouwelijke element toch al in mijn eigen stijl zit, gaf ze me de raad er wat mee te spelen en bepaalde aspecten uit mijn eigen stijlprofiel meer te benadrukken al naargelang de gelegenheid en mijn gemoedstoestand. Ze legde er de nadruk op dat het erg belangrijk is om altijd trouw te blijven aan je eigen stijl.

Over naar tip 2, omdat ik het meest tevreden ben over mijn bovenlichaam en eerder klein ben, gaf Emma me de raad om de nadruk op mijn bovenlichaam te leggen, met felle kleuren, accessoires, blote huid...

Ten slotte adviseerde Emma me om iets meer felle kleuren te dragen. Aangezien een full colour blocking-outfit voor mij een te grote veradering is (alhoewel ik het zo mooi vind, dat ik er al een in mijn kast heb hangen), adviseerde ze me om de felle kleuren te combineren met neutrale kleuren zoals beige en grijs. Zo wordt het geheel wat zachter. Ook felle kleuren in accessoires kunnen een boost geven aan een outfit.

Meer over Emma: http://www.myfashionblog.be/ en http://www.emmastylingconcepts.be/ .
Nog een fotootje van Emma's site:

Photobucket
foto: myfashionblog.be
Mij zie je op het voorlaatste fotootje.

Nog een bedankje aan Greet van Making Waves voor de uitnodiging!

Reacties

  1. Leuke post! Ben benieuwd naar je volgende post hierover!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haar tips en advies waren inderdaad super interessant! Leuke post :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts