Ziyi Zhang draagt Elie Saab bij bezoek aan MAS

foto: a fashion girl
Ziyi Zhang in Elie Saab en ik in Tim Van Steenbergen
bij het bezoek van het koningspaar aan het MAS

Op dinsdag 17 mei bezochten de koning en de koning het monumentale MAS | Museum aan de Stroom in Antwerpen. Naast het koningspaar waren er heel wat genodigden aanwezig, onder hen Ziyi Zhang, de bekendste Chinese actrice (o.a. Crouching Tiger, Hidden Dragon en Memoirs of a Geisha...). Ze was op weg naar Cannes, maar hield eventjes halt in Antwerpen om het MAS te bewonderen.

Ziyi zag er prachtig uit in een jurkje van Elie Saab, dat inspeelde op twee van de lentetrends: kant en nudekleuren. Enkel de combinatie met de juwelen (inclusief enkelbandje) vond ik wat minder. Haar pumps waren duizelingwekkend hoog. Ikzelf droeg trouwens een rok, topje en - iets minder hoge - pumps van Tim Van Steenbergen. Waardoor ik toch net iets kleiner was dan de tengere actrice.

Ik voelde me wel figuurlijk wat klein naast de actrice die in 2006 op nummer 86 stond in FHM's lijst 'sexiest women in the world' en in datzelfde jaar ook voorkwam in de lijst '100 Most Beautiful People in the World' van People Magazine.

Het MAS is trouwens meer dan de moeite om te bezoeken, een aanrader!

Ziyi Zhang
Ziyi Zhang werd op 11-jarige leeftijd toegelaten tot het Danscollege van Peking. Op haar 15de besloot ze de dansschool te verlaten en te gaan studeren aan de toneelacademie. In 1999 maakte ze haar filmdebuut in 'The Road Home' van regisseur Zhang Yimou. Regisseur Ang Lee was onder de indruk van haar prestatie en gaf haar een rol in zijn film 'Crouching Tiger, Hidden Dragon'. Dit werd de meest succesvolle Aziatische film ooit. In 2001 speelde ze in Rush Hour 2, haar eerste Hollywoodfilm. In 2005 speelde ze in 'Memoirs of a Geisha' van Rob Marshall.

Reacties

Populaire posts