Tom Van der Borght wint de Belgische finale van de vierde Triumph Inspiration Award

Zeven jonge Belgische ontwerpers toonden op woensdag 4 mei tijdens de finale van de vierde Triumph Inspiration Award dat lingerie nog steeds inspireert.  Ze verwerkten het opgelegde thema '125 Years Celebrating Women' op creatieve wijze in unieke lingeriesets.

Tom Van der Borght en zijn winnende ontwerp 'Transformama'


Transformama van Tom Van der Borght
Eerste prijs

Tom Van der Borght, een getalenteerde modestudent aan de Stedelijke Academie van Sint-Niklaas, ging niet alleen de haal met de publieksprijs, hij mocht ook de eerste prijs in ontvangst nemen van de jury voor zijn project 'Transformama'.  En ook de lezers van 'a fashion girl' verkozen zijn ontwerp in een mini-enquête. Die vind je via deze link.


Le Congo, Paradis Perdu van Annelies Demeulenaere
Tweede prijs

De tweede prijs ging naar Annelies Demeulenaere, studente aan de Stedelijke Academie van Sint-Niklaas voor haar creatie 'Le Congo, Paradis Perdu'.L'Histoire de Melanie van Sum Mae

Sun Mae van Syntra West ten slotte ontving de derde prijs voor haar concept 'L’Histoire de Melanie'.


De drie winnaars met hun creaties.

Quote Tom Van der Borght: “Ik ben écht superblij. Ik had schrik dat ik misschien een stapje te ver gegaan was in mijn creatie. Maar ik vind het geweldig dat de jury mijn concept volledig begrepen heeft! De combinatie van oud en nieuw, van modern en klassiek heeft ervoor gezorgd dat ik mijn klassieke mama heb kunnen omtoveren in een hippe madame.”

De internationale Triumph Inspiration Awards 2011 geeft jonge, getalenteerde modestudenten de kans om – letterlijk – wereldberoemd te worden. Modescholen uit dertig landen doen mee aan deze bijzondere uitdaging. Tom Van der Borght zal de Belgische driekleur verdedigen tijdens de grote internationale finale te Berlijn op 6 juli. De winnaar ontvangt maar liefst 15 000 euro en een limited edition van het winnende setje zal wereldwijd in alle Triumph stores verkocht worden.

Reacties

 1. De finale van de Triumph Inspiration Award vond dit jaar plaats tijdens de Berlijnse modeweek. Maar liefst 37 modestudenten toonden er tijdens een spetterende show hun lingeriecreaties aan meer dan 500 gasten. Keer op keer werd het opgelegde thema '125 Years Celebrating Women' op creatieve wijze verwerkt in ronduit unieke lingeriesets.

  De winnaars van de Triumph Inspiration Award 2011 zijn

  * 1ste plaats: Boglárka Bódis uit Hongarije met haar ontwerp Les Fleurs du Mal
  * 2de plaats: Nurten Yüksel uit Turkije met haar ontwerp Hezârfen
  * 3de plaats: Diana Bobina uit Roemenië met haar ontwerp Ava 1236

  Ook onze landgenoot Tom Van der Borght haalde met zijn Transformama een plaatsje bij de eerste tien. Een mooie prestatie voor dit jonge talent.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts