Pop-Up-Parcours in Hasselt van 13 tot en met 21 mei

DSGNRMRKT, hét platform voor jong modetalent, stelt zijn allereerste Pop-Up-Parcours voor.Van 13 tot en met 21 mei kan je in het Hasseltse stadcentrum terecht voor een exclusieve shopervaring. Het Pop-Up-Parcours is gesloten op zondag.

foto: Black Balloon

DSGNRMRKT Pop-Up-Parcours is een parcours van pop-up-stores dat doorheen het centrum van Hasselt slingert en waar jonge modeontwerpers hun collecties tijdelijk en exclusief verkopen aan het grote publiek. Het parcours leidt je langs negen locaties zoals winkels, culturele locaties, Het Modemuseum, ... De pop-up-stores bevinden zich in bestaande locaties zodat ook toevallige bezoekers van die locaties verrast worden door jong modetalent.

Hieronder een overzicht van de negen locaties en de designers die er tijdens het DSGNRMRKT Pop-Up-Parcours van 13 tot 21 mei een plaatsje krijgen. Meer info vinden geïntereseerden op  
http://www.dsgnrmrkt.com/ . Ik ben vooral benieuwd naar de collectie van Swantje, die stage heeft gelopen bij Tim Van Steenbergen - één van mijn favoriete ontwerpers.I Love Deer en Alley
Alley (http://www.alley.be/) is een een guerrilla-gallery in het centrum van Hasselt. Alley is een platform dat het werk van jong creatief geweld aan het publiek voorstelt en te koop aanbiedt.


foto: I Love Deer

De designer die in The Alley zal blinken tijdens het DSGNRMRKT Pop-Up-Parcours is I Love Deer (http://www.ilovedeer.be/). "The first label to officially love deer." Met T-shirts, tassen, ... met maar één thema: herten.


Lore Langendries en Boon
Boon (http://www.thechocolateexperience.be/) is dé Hasseltse chocolatier met het motto "So much chocolate, so little time”. Deze chocolatier heeft al vaker samengewerkt met mode-initiatieven, zo maakten ze speciaal voor de eerste editie van DSGNRMRKT in oktober 2010 een unieke reeks paspoppen met ontwerpen van jonge designers in chocolade.


Fotografie: Ben Bammens
collectie Lore Langendries

Fotografie: Ben Bammens
collectie Lore Langendries
De Limburgse Lore Langendries zal een week lang haar sierraden verkopen tussen de chocolade. Haar opmerkelijke collectie bestaat uit een reeks sieraden en objecten vervaardigd uit porselein, zilver en leder.

Boon, Paardsdemerstraat 13, 3500 Hasselt


StudioRUIG, Jojo en het Modemuseum
Ook het Hasseltse Modemuseum (http://www.modemuseumhasselt.be/) maakt graag ruimte vrij voor twee jonge designers. Tijdens het DSGNRMRKT Pop-Up-Parcours kan je in het museum ook terecht voor de tentoonstelling 'My Way' van Daniël Von Weinberger, Belgisch sierraadontwerper.


foto: studioRUIG
Het Nederlandse designercollectief studioRUIG (http://www.studioruig.com/) is een label dat staat voor nuchtere mode voor eigenzinnige types. Klaartje Glashorster, Inge Hendriks en Sophie Soons zijn de drie ambitieuze kapiteins achter dit label. studioRUIG staat voor leer, comfortabele jerseys, grove breisels en niet te vergeten: de snor.

foto: Jojo
Jojo is een Brussels sneaker-project van drie jonge kerels die met hun sneakers een sterk concept op poten wilden zetten dat ook nog eens een positieve invloed heeft op het leefmilieu. Restultaat, een sneakerlijn in drie kleurengamma's: Basic, Plain en Pop: voor mannen en vrouwen, voor trendy en klassiekere smaken, voor adolescenten en jongeren.

Modemuseum, Gasthuistraat 11, 3500 Hasselt


Black Balloon en La Bottega
La Bottega, het bekende schoenenparadijs, is een gevestigde waarde in het Hasseltse straatbeeld.


foto: Black Balloon

Black Balloon (http://www.blackballoon.be/) zal La Bottega laten rocken met hun edgy prêt-à-porter-collectie. Het duo Sarah Bos - Cléo Baele maakt kleding met een pure rock 'n roll-uitstraling. Ze ontwierpen onder andere al podiumoutfits voor Soulwax en Arno.

La Bottega, Raamstraat 23, 3500 Hasselt


Made by Chickies en Clinic
De conceptstore Clinic (http://www.clinicantwerp.com/) is één van Hasselts hipste shoplocaties. Denimandstuffsupermarket is de ondertitel die alles omvat: denim, kleding, schoenen, boeken, gadgets, …


foto: Made by Chickies
Het Leuvense label Made by Chickies (www.madebychickies.be/) is nog geen jaar oud maar staat nu al heel hoog op de 'young belgian designers'-lijstjes. De streetwear-collectie van Evelyne Dumon en Itza Bocken Mendez zit boordevol humor en stijl en heeft een een old school vibe.

Clinic, Demerstraat 37, 3500 Hasselt


Titi + The German Kid en Paplou
Paplou (http://www.paplou.be/) is een Hasseltse vintage conceptstore met retrospulletjes die eigenares Karolien Bollen op rommelmarkten, beurzen en het internet op de kop tikte. Toen ze zag dat haar collectie haar boven het hoofd begon te groeien, besloot een winkel te openen.


foto: Titi + The German Kid

Titi + The German Kid (http://www.titiandthegermankid.com/) is de collectie van Kristien Follon. Met haar knotsgekke ontwerpen, met vaste waarden als George the Frisco en Les Animaux, weet ze elk seizoen weer een eigenzinnige collectie neer te zetten.

Paplou, Dorpsstraat 37b, 3500 Hasselt


Les Deux de Cock, Santje Langenheine, Elsewerk en Z33
Bij Z33 (http://www.z33.be/), het alternatieve huis voor hedendaagse kunst, doen meerdere designers hun ding. Z33 staat erom bekend projecten te stimuleren die bezoekers aanmoedigen om op een nieuwe manier naar alledaagse dingen te kijken.


Fotografie: Els Zweerink
collectie Elsewerk

Elsewerk, het label van de Nederlandse Els Petit, is een ultravrouwelijke collectie. De kledingvormen voor haar Spring-Summer collectie vinden hun oorsprong in geometrisch vormen. Hoewel die vormen heel strak en afgemeten zijn heeft de collectie toch een onverwacht nonchalante uitstraling.


Fotografie: Peter Stigter
collectie Swantje Langeheine
Swantje Langeheine (http://www.swantjelangeheine.com/) is een Nederlandse ontwerpster die ervaring opdeed als assistente van Tim Van Steenbergen vooraleer ze haar eigen collectie ontwierp. Haar zomercollectie wordt gekenmerkt door strakke lijnen met bourgoisie-attributen waarvoor ze inspiratie zocht bij het systeem van valgordijnen. Daarnaast gebruikt ze weeftechnieken die haar collectie heel gedetailleerd maken.


foto: Les Deux de Cock

Les Deux de Cock zijn de twee zussen Katrijn en Marjan de Cock. De twee dames starten hun ontwerpen met een architecturale structuur die ze uitbouwen tot handtassen met een uniek concept.

Z33, Zuivelmarkt 33, 3500 HasseltBravoure, Afsart en Stijn Helsen
Stijn Helsen, de wereldvermaarde Hasseltse modeontwerper, was meteen enthousiast om twee jonge designers een week lang een plaats te geven in zijn conceptstore.


Fotografie: Joost van der Neut
collectie Bravoure
Bravoure (http://www.bravoure.org/) is een Nederlands ontwerpersduo, Patricia Hofstede en Kim Jansen, met als motto "life is our stage‟.


foto: Afsart

Het Belgische modelabel Afsart is een wervelende synergie tussen kunst en mode. Marc Renard is de kunstenaar die kleuren en effecten als een met elkaar laat versmelten. Hripsime Afsar is de designer die zijn universum vult met glanzende details en baroque borduursel om zo zijn kunst om te zetten in mode.


Maureen Declercq en Donum
Donum is Hasselts toonaangevendste zaak op het vlak van lifestyle en interieurdesign.


foto: Maureen De Clercq
Maureen De Clercq (http://www.maureendeclercq.be/) is de Antwerpse ontwerpster achter het gelijknamige label. Haar spring-summercollectie is gebaseerd op water en het gewichtloos gevoel dat je krijgt als je in het water zit. De vormen van haar jurken vallen bijna vloeibaar om het lichaam, de stoffen zijn licht en bewegen gracieus in een fris kleurgebruik.

Reacties

Populaire posts