Koninklijke juwelen: juwelencollectie Kings & Queens

Op vrijdag 29 april stappen prins William en Catherine 'Kate' Middleton van het Verenigd Koninkrijk in het huwelijksbootje. Heel de wereld kijkt een beetje uit naar hun huwelijk. Want ook al groeien we op, we dromen allemaal soms nog van de sprookjes die we vroeger hoorden voor het slapengaan; verhalen over prinsen en prinsessen, koningen en koninginnen.

Ik ben geen royalty-fan, maar zelfs ik ben benieuwd en als fashionista kijk ik zeker uit naar de jurk die Kate zal dragen! En van sprookjes houd ik nog steeds, daarom vind ik de nieuwe juwelencollectie van Pieter Nulens de moeite om aan jullie voor te stellen.foto: Pieter Nulens
 
De collectie 'Kings and Queens' van Pieter Nulens draait om die fascinatie voor droomverhalen en heldendaden. Eretekens, sieraden, wapens en zelfs meubilair en vervoermiddelen in goud, zilver en met edelstenen en fluweel zijn terug te vinden in zijn nieuwe juwelencollectie.

foto: Pieter Nulens

"Het bestuderen van de pracht en praal van de koninkrijken in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk inspireerde me om er een hedendaagse collectie rond te creëren. Elke vrouw of man wil immers graag eens in de schoenen van de machtigste, mooiste en krachtigste heersers uit onze geschiedenis staan. Ik werkte in mijn collectie 'Kings and Queens' toe naar gestileerde, maar even rijkelijke varianten van de koninklijke attributen die al zoveel eeuwen tot de verbeelding spreken," aldus de ontwerper.

Een echte eyecatcher is de koets 'Edward', waarvan de strengen de ketting rond de hals vormen. Voor de heren zijn er de manchetknopen 'William', in de vorm van kroontjes. Een echt pronkstuk is de scepter 'Kate', die een grote maansteen bevat en als haarspeld gedragen wordt.

foto: Pieter Nulens


foto: Pieter Nulens


foto: Pieter Nulens

De prijzen gaan van 100 euro tot ongeveer 2933 euro voor de koets in geel goud (handwerk).
Pieter Nulens verkoopt tot nu toe alleen op afspraak bij hem thuis.
Verkoopsinfo: http://www.pieternulens.com/

Over Pieter Nulens
Pieter Nulens begon in 2001 als edelsmid. Hij versmelt in zijn werk de 19de-eeuwse smeedkunst met moderne technologie. Dit creatief proces geeft hem en zijn klanten een spectrum van mogelijkheden, dat enkel begrensd is door hun eigen fantasie.

Reacties

Populaire posts