Inspired by Gucci


foto: a fashion girl
riem: H&M


Ik was meteen verliefd toen ik de tailleriemen met 'tassels' van Gucci zag (kwastjes in het Nederlands - maar dat klinkt niet zo). Love at first sight! Tassels zijn bovendien erg in deze lente en zomer. Verschillende ontwerpers gebruikten ze in hun collecties. Ik haastte me dus naar de Antwerpse Gucci-store om twee teleurstellende vaststellingen toe doen:
1. de riemen waren niet in voorraad in de winkel (al konden ze wel besteld worden)
2. de riemen kosten 900 euro (*slik*)

Even overwoog ik nog of het de investering waard was - de riemen zijn écht wel erg mooi en maken een outfit meteen specialer. Maar heel wijselijk besloot ik dat 900 euro toch wel te veel was, zeker omdat ik het stuk in kwestie moest bestellen zonder het in het 'in real life' gezien te hebben. Ik hoopte nog Euromillions te winnen, maar de afgelopen weken is dat alvast niet gelukt.

Toch kreeg ik de riem niet uit mijn hoofd. Dit weekend passeerde ik langs H&M en zag een soortgelijke riem in de etalage hangen. Snel ging ik de winkel binnen en kocht een 'tassel'-riem in het bruin en het zwart. Er was ook nog een gouden versie (zoals bij Gucci) maar ik vond dat het materiaal daarvan wat plakte, dus hield ik het bij mijn twee riemen, die 9,90 euro per stuk kostten. Dat is dus bijna 100 keer goedkoper!

Maar wanneer ik in Parijs ben, passeer ik toch langs Gucci, denk ik... Ik wil de echte versie zien - die natuurlijk ook veel mooier is dan de H&M-variant. Dan kan ik vaststellen of ze 100 keer mooier is...en waarschijnlijk ga ik dan weer twijfelen! ;-)


foto: a fashion girl
riem: H&M

In de Gucci-campagne overheersen felle kleuren, dus ik combineerde de riem met een blauwe zijden Valentino-blouse zodat de kleuren mooi uitkomen. En zo waardeerde ik de H&M-riem toch op met een chique blouse (thank you, stockverkoop van Hospital). Mijn comfortabele pumps van Tim Van Steenbergen maken het geheel mooi af.

Reacties

Populaire posts