A girl's best friend...

...zijn geen diamanten, maar een goede schoenmaker! Als je fashionista's kan opdelen in schoenen- en handtassenaanhangers (zoals je mannen kan opdelen in borsten- en billenmannen), dan kies ik voor de schoenen. Het juiste paar schoenen maakt je outfit gewoon af. Wanneer je bij een jurkje ballerina's draagt, kan het een goede casual look zijn, terwijl datzelfde jurkje met killer heels de allures van een cocktailkleedje krijgt.

Om die schoenen te onderhouden én zo comfortabel mogelijk te maken, is een goede schoenmaker een must. Een schoenmaker die ik persoonlijk kan aanbevelen is More than Soles & Keys in de Groendalstraat 28 in Antwerpen. Zij hebben al veel schoenprobleempjes voor me opgelost en leveren kwalitatief werk.


foto: a fashion girl

Een goede schoenmaker kan meer dan je denkt:
  • tot 1 cm van de hakhoogte afhalen (niet wanneer de pumps vooraan een plateauzool hebben)
  • lederen schoenen tot een halve maat groter maken door ze op te rekken (niet met lakleren of stoffen schoenen) - zo kocht ik eens Prada-ballerina's een halve maat te klein. Nadat ze waren opgerekt door de schoenmaker werd het mijn comfortabelste paar schoenen.
  • de schachten van laarzen verbreden door ze op te rekken
  • vlekken uit delicate leersoorten verwijderen (het is uiteraard niet de bedoeling dat je je schoenmaker vraagt je schoenen te poetsen, maar bij heel moeilijke vlekken en delicaat leer, kan hij je wel helpen)
  • binnen- en buitenzolen vervangen
  • stukgelopen hakken vervangen door volledig nieuwe (dit lukt uiteraard enkel met simpele hakjes, een hak die een klein beeldhouwwerkje is of versierd is, kan niet door dezelfde hak vervangen worden)
  • ...

Ook kan je bij de schoenmaker allerhande gelkussentjes en zooltjes kopen om je schoenen zo comfortabel mogelijk te maken. Een persoonlijke tip: koop gelkussentjes voor je hielen. Sommige merken plaatsen aan de binnenkant van de schoen een merklabeltje onder de hiel. Wanneer dit labeltje te dik is, kan het na een dag stappen pijn doen (ontwerpers zijn niet praktisch aangelegd!), wanneer je hielkussentjes in je schoenen legt, is dit probleem opgelost.


foto: a fashion girl
schoensmeer in alle kleuren van de regenboog, handig nu colour blocking in is!

Reacties

Populaire posts