Een dagje Gent: Patricia Vintage

Modeliefhebsters moeten in Gent zeker Patricia Vintage bezoeken. In haar boetiek verkoopt Patricia echte vintagestukken en iets recentere mode-items. Daarnaast ontwerpt ze zelf ook kleding: deze zomer zijn dat zwierige witte jurkjes.

Patricia heeft een neus voor elegante stukken. Audrey Hepburn is een van haar voorbeelden.


foto: a fashion girl

Enkele merken die je bij Patricia Vintage vindt: Chloé, Marni, Miu Miu, Prada, Delvaux, Chanel... Verwacht je niet aan heel lage prijzen, maar de stuks zijn wel een stuk goedkoper (minstens zo'n 50%) dan hun normale prijs.


foto: a fashion girl
Chanelarmbandjes en een Pradatas in de etalage trekken meteen mijn aandacht.


foto: a fashion girl
Miu Miu, Prada, Chloé...shoe heaven.

foto: a fashion girl


foto: a fashion girl

foto: a fashion girl

Patricia heeft aandacht voor haar klanten en probeert meteen hun stijl in te schatten. Mij typeerde ze als een Chloé- en Miu Miu-meisje: meisjesachtig maar met elegante toetsen en speciale accenten. En daar heeft ze gelijk in. Ik paste verschillende Chloé-topjes uit de tijd dat Phoebe Philo nog ontwierp voor het merk. Volgens Patricia is het merk een beetje minder sinds zij vertrok en bij Céline ging werken. Verder paste ik enkele Miu Miu-jurkjes, maar ik besloot toch een Chloé-topje te kopen: mijn eerste kledingstuk ervan (buiten mijn ballerina's, laarzen en riem dan, maar dat zijn accessoires).foto: a fashion girl
Patricia naast enkele jurkjes van haar eigen collectie.

Ze mag dan wel vintage verkopen, Patricia volgt ook de hedendaagse collecties op de voet. Vorig seizoen droeg ze nog het lakleren Prada-riempje met strikje, nu is ze weer helemaal en vogue met haar gestreepte trui en oranje rok van Prada. Zelf vond ik de Pradacollectie van deze zomer een beetje too much om in het dagelijkse leven te dragen, maar Patricia toont perfect hoe het wel kan. Ze pikt er de rok als eyecatcher uit en houdt de rest van haar outfit soberder.


Patricia Vintage
Henegouwenstraat 75
9000 Gent
tel. 09 223 03 01
gesloten op zondag, maandag en dinsdag

Reacties

Populaire posts