Summer must have: een ecru handtas

Deze week inspireerde het zonnige weer me tot een nieuwe aankoop: een ecru handtas van Marc by Marc Jacobs.foto: Marc Jacobs


Eigenlijk was ik al langer op zoek naar een handtas in een lichte kleur omdat dat nu eenmaal zomerser en frisser oogt dan een zwarte variant. Al moet je oppassen met spierwitte tassen, ik vind dat die er nogal snel 'cheap' uitzien. Beter is het één tint donkerder te kiezen: van ecru tot zandkleur over lichtgrijs tot poederroze.

Een andere belangrijke reden is de bescherming van mijn zomergarderobe. Een leren tas - en vooral een donkere- kan door wrijving immers kleur afgeven aan je kleren. Dat risico wordt nog groter als ze nat is door de regen - helaas veelvoorkomend in België. Papieren zakjes in een donkere kleur kunnen dat trouwens ook - dus let op als je in de zomer overvallen wordt door een stortbui terwijl je aan het winkelen bent (een tip die ik jammer genoeg meegeef uit persoonlijke ervaring). Dat is in de winter natuurlijk geen probleem omdat bijna iedereen dan donkere kleren draagt, maar in de lente en zomer is het een ander verhaal.

Besluit: de MJ-tas is een méér dan verantwoorde aankoop (heerlijk om het zo te kunnen rationaliseren). Ik had drie handtassen op het oog en koos uiteindelijk voor de Classic Q Baby Grovee van Marc by Marc Jacobs - al had ik liever hetzelfde model één maatje groter gehad. Maar dat was in Antwerpen niet te vinden. Ik nam dus genoegen met de kleinere versie en moet mezelf dan maar verplichten minder rommel mee te nemen - misshien niet eens zo'n slecht idee!

Ik twijfelde tussen onderstaande drie tassen en koos de goedkoopste (die ik ook het mooiste vond - de wonderen zijn de wereld nog niet uit). Al is goedkoop natuurlijk een relatief begrip. Maar vind jij dat ik de juiste keuze heb gemaakt? Stem onder de afbeeldingen op jouw favoriet.

foto: Delvaux
Dimanche - Galop - Vanilla
Pluspunten: eenvoudig dus makkelijk te combineren, aparte opbergvakjes, echt leer met mooie structuur, pootjes onderaan om de tas op neer te zetten
Minpunten: misschien een beetje saai, de kleur is in het echt een beetje geel naar mijn smaak (zie je niet op de foto), geen extra riem om de tas over je schouder te dragen


foto: Louis Vuitton
Speedy 30 Damier Azur
Pluspunten: een klassieker, canvas kan tegen regen, groot genoeg om tijdschrift in mee te nemen
Minpunten: geen leer, geen pootjes onderaan, geen aparte riem om tas over schouder te hangen, weinig opbergvakjes, niet echt uniekfoto: Marc Jacobs
Classic Q Baby Grovee - Sand
Pluspunten: fashionable, aparte riem, veel opbergvakjes, leer met een mooie structuur, pootjes onderaan, goedkoopste van de drie tassen
Minpunten: iets te klein (een groot tijdschrift kan er net niet in)
Welke tas vind jij het mooist?Het zal je misschien verbazen, maar ik ben geen handtassenfreak. Ik vind designertassen erg mooi maar echt te duur (en als zelfs ik dat zeg). Een echte lederen tas verslijt immers snel en om er dan duizend of meer euro voor neer te tellen, dat kan ik gewoon niet. Vooral niet omdat je ook designerschoenen kan kopen voor een fractie van die prijs! Al kom ik soms erg in de verleiding (damn you, Chloé!). Maar tot nu toe heb ik de verleiding weerstaan. Een mooie tas maakt een outfit echter wel af en daarom opteer ik voor de gulden middenweg: geen H&M-tasje maar ook geen variant van Chloé of Balenciaga *zucht*. Gelukkig is er Marc by Marc Jacobs! Tweedehands designertassen zouden ook een optie zijn, maar om de een of andere reden kan ik me er niet toe brengen een tas te kopen die al gebruikt is - een tas kan je immers niet naar de droogkuis brengen.

By the way: de Vuitton-tassen zijn voor het grootste deel niet uit leer maar uit canvas gemaakt. Maar dat wordt goedgemaakt door hun iconische karakter. Een ander voordeel is dat canvas tegen de regen kan, je kan het gewoon afvegen en het is zo goed als nieuw.

Reacties

  1. Mooi mooi! De Delvaux oogt gewoon te klassiek. Voor zoveel geld moet je (vind ik) voor leder gaan en Vuitton zie je al zoveel op types waarmee je geen associatie wilt! De MJ is een goede keuze en is zeer mooi :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts