Hats are hot!

Hoeden winnen meer en meer aan belangstelling. Droegen vroeger alleen de 'chique madammen' op Waregem Koerse een hoed, tegenwoordig duiken allerhande hoofddeksels weer op in het straatbeeld. Het gaat van diademen met een elegante constructie over klassieke gleufhoeden tot nonchalente petten en hippe mustjes.

Onlangs organiseerde het ModeMuseum in Antwerpen de expo 'Stephen Jones & The Accent Of Fashion', die volledig in het teken stond van de creaties van de Britse hoedenmaker. Christophe Coppens en Elvis Pompilio zetten België op de internationale kaart met hun hoedencollecties. Vorig jaar benoemde het Belgische koningshuis Christophe Coppens tot hofleverancier en sterren zoals Lady Gaga dragen zijn creaties. Elvis Pompilio werkte samen met de grootste namen uit de modewereld, van Maison Chanel tot Hugo Boss. Zijn ontwerpen maken bovendien deel uit van de collecties in het Musée Grévin en het Louvre. Maar zij zijn niet de enige Belgische hoedenontwerpers.

In de voorjaarseditie van het Engelse vaktijdschrift 'The Hat Magazine' wordt de blik op België gericht en komen de belangrijkste actoren aan bod. Op de cover prijkt Elvis Pompilio met de Musselhat, één van zijn opmerkelijke recente creaties. Christoph Coppens en een aantal interessante jonge en gevestigde waarden komen aan het woord.

bron: The Hat Magazine

Zes Belgische ontwerpers worden extra in de kijker gezet in een fotografisch editoriaal:
• Els Robberechts
• Delphine Quirin
• City Sport
• Kamy Hats
• Verstraete-Eloy
• De Vroeybron: The Hat Magazine

links: Els Robberechts/rechts: City Sport Caps
bron: The Hat Magazine
links: Delphine Quirin /rechts: Kamy Hats
bron: The Hat Magazine
links: Verstraete-Eloy / rechts: De Vroey
bron: The Hat Magazine

The Hat Magazine is opgericht in London in 1999 door het echtpaar Carol & Nigel Denford. Het is een internationaal vaktijdschrift over hoedenontwerp dat 4 x per jaar in zowat veertig landen verschijnt.

Credits fotografisch editoriaal
Fotografie: Kris Van Beek
Productie: Shpresa Ipekli
Models: via Wantedd
Styling: Britt Angé
Kleding: Filles à Papa
Post-productie: Sylvain Payele
Maquillage: via C’ est Chic

Reacties

Populaire posts