Comfortable high heels

foto: Tim Van Steenbergen by Ambiorix

Als je op zoek bent naar comfortabele en fashionable pumps, zijn de schoenen van Tim Van Steenbergen by Ambiorix een aanrader. Behalve dat ze comfortabel zijn, hebben ze nog pluspunten: de zolen zijn stevig afgewerkt zodat je niet meteen naar de schoenmaker hoeft te lopen en de hakken zijn stevig genoeg om op (Antwerpse) kasseien te slenteren. Bovendien zien ze er een beetje stoer en jong uit en niet te 'madam-achtig'. En als je weet dat Ambiorix de schoenen maakt (gekend voor handgemaakte schoenen), kan je ook van de kwaliteit op aan.

Elk seizoen komt er een nieuwe collectie pumps op de markt. Het basismodel blijft hetzelfde, al zijn er wel variaties met laarzen of lage laarsjes. En ook de uitvoering verschilt telkens een beetje. Zo was er al een dégradé-model, een gevlochten versie....

De hakken zijn ongeveer 8 cm hoog. Als je dat net te hoog vindt, kan een goede schoenmaker er iets meer dan een halve cm af halen. Persoonlijk laat ik dat doen en daarna loop ik echt op wolkjes. Anderen lopen echter liever op de originele hakken van 8 cm rond en vinden dit comfortabeler. Test dus eerst de schoenen even uit met de oorspronkelijke hakhoogte vooraleer je beslist om iets van de hakken te laten halen.
foto: Tim Van Steenbergen by Ambiorix

foto: Tim Van Steenbergen by Ambiorix

High heels for me please! Met mijn 1m62 kan je me niet echt groot noemen. Ik heb dan ook bijna een decennium lang alleen maar hakken gedragen. Tot een paar jaar geleden ineens ballerina's aan populariteit wonnen. Eindelijk waren er elegante platte schoenen en ik droeg ze dan ook heel vaak.

De laatste tijd begin ik echter weer meer en meer schoenen met hoge hakken te dragen: sommige kleren vragen daar gewoon om. En ik voel me ook veel eleganter. Als de schoenen comfortabel zijn ten minste. En dat zijn de pumps van Tim Van Steenbergen. Sinds ik deze schoenen heb, draag ik amper nog andere hoge hakken. Mijn ballerina's mogen wel nog uit hun schoenendozen komen. Afwisselen is de boodschap. En let's face it, als ik een dagje ga shoppen in Parijs en vrijwel non-stop stap van 10 tot 17.30 uur, dan moet ik gewoon platte schoenen dragen.


http://www.timvansteenbergen.com/
http://www.ambiorix.be/ - hier vind je ook een lijst met goede schoenmakers

De schoenen kan je hier kopen:

Stijl
Dansaertstraat 74
1000 Brussel
02 512 03 13
(ook kleding)

Punt Komma
Zimmerplain 30
2500 Lier
03 4892959
(ook kleding)

Hospital
De Burburestraat 12
2000 Antwerpen
03  248 69 11
(ook kleding)

Thiron
Drukkerijstraat 6
2000 Antwerpen
03 227 20 27
(enkel schoenen)

Sumo
Mechelsestraat 7
3000 leuven
016 22 14 85
(enkel schoenen)

Victor Victoria
Doorniksewijk 90-92
8500 kortrijk
056 253638
(enkel schoenen)

Labottega
Paardsdemerstraat 7 - 11
en Raamstraat 23
3500 Hasselt
011 232033
(enkel schoenen)

Reacties

Populaire posts